DOLAR 32,4959 0.12%
EURO 34,8858 0.4%
ALTIN 2.483,830,89
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 1983911-4,55%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Örtü altı üretim kente katma değer sağlayacak”

“Örtü altı üretim kente katma değer sağlayacak”

ABONE OL
19 Kasım 2022 10:45
“Örtü altı üretim kente katma değer sağlayacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, Edirne’nin 2023 yılında IPARD Programına alınacağını belirterek, kente çok ciddi devlet desteklerinin olacağını kaydetti. Suiçmez, Edirne’ye örtü altı üretim için destek verileceğini belirterek, STK’ların da köprü vazifesi göreceğini söyledi.

SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin Edirne ziyaretinde, kent için önemli iki konuyu değerlendirdi.

 “EDİRNE DEVLET DESTEKLERİYLE 2023’TE IPARD PROGRAMINDA”

Edirne’nin IPARD programına girmesinin çok önemli olduğunu dile getiren SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez “Sayın bakanımızın Edirne’ye ziyaretinde ben çok verimli buldum. Orada verdiği şeyler bunları ana başlıklarla, orada da notlarımı aldım. Orada sayın bakanımıza meralar ile ilgili hayvancılıkla ilgili de bazı sorularımız oldu. Onların da cevaplarına. çok açık bir şekilde sayın bakanımız cevaplarını verdi. Bunlardan bana göre izlediğim en önemlisi 2023 yılında Edirne ilimizin IPARD programına alınması. IPARD bugüne kadar Türkiye’de 42 ilde uygulandı. Çok ciddi devlet destekleri var, projelerde direk destekliyor, hibe olarak destekliyor. Tabii biz bugüne kadar bu programdan yararlanamadık. Mevzuat gereği kalkınmada öncelikli iller bundan faydalandı. Ancak 2023 için bunun müjdesini Sayın Bakanımız verdi” dedi.

“STK’LAR KÖPRÜ OLACAK, ÖRTÜ ALTI ÜRETİM İSTANBUL’A PAZARLANACAK”

Bakan Kirişçi’nin Edirne için söylediği örtü altı üretimin Edirne’nin yerli ürünlerinin pazarlanmasında çok önemli olduğunu kaydeden Suiçmez, “Sayın bakanımız Edirne için çok güzel bir şey söyledi. Burada tabii çalışmadan ziyade öngörüden ziyade burada bizlere de görev düşüyor. Nedir bu örtü altı üretim yani seracılık bunun yelpazesini genişletebiliriz. Şöyle bir örnek verdi, oradaki çok doğru bir örnek. İstanbul’a bizim Edirne’nin arası 250 kilometre, İstanbul’un en ucuna kadar. Ama bugün İstanbul gibi bir metropol şehri, 20 milyonu aşmış bir şehri genelde gıda ürünleri bakıyoruz işte Antalya’dan. Antalya 800 kilometre. Sayın bakanımız burada bu örtü altı üretime ciddi bir destek modelleriyle ilgili çalışmalar olduğunu söyledi ve burada destekler verilecek. Bize burada nerede görev düşüyor STK’lara? Burada, İstanbul ile Edirne arasında bu köprü oluşturacak. Yani burada bizim Hasan Ağa, Ayşe ablam, bu domatesi biberi işte fasulye üretecek ama onun kendi başına bizati gidip İstanbul halinde ya da İstanbul’a bunu pazarlaması çok da mümkün değil. Burada ya birlikler aracılığıyla kurulacak ya da kooperatifler aracılığıyla kurulacak. İşte STK’lar da burada  köprü vazifesi görecek. Anlatılan gerçekten Edirne’mize katma değer oluşturacak ve insanımızın cebine  katma değer oluşturacak. Bunları kaçırmamamız lazım. 2023 yılında yani biri bir şey söylüyorsa herkes taşın altına elini koyacak. Bize düşen görevleri biz de STK olarak yerine getirmemiz lazım ki yerine getirirsek bu söylenenlerin hepsinden faydalanırız. Önce kendimiz faydalanırız. Bölgemiz faydalanır, ülkemiz faydalanır. Yani kısacası burada çok verimli bir ziyaret oldu, ben teşekkür ediyoruz Sayın Bakanımıza” diyerek konuşmasını noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.