DOLAR 32,3312 0.24%
EURO 35,0532 -0.24%
ALTIN 2.279,410,10
BIST 8.989,132,07%
BITCOIN 22849361,61%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Osmanlı mirası tarihi köprü restore edildi

Osmanlı mirası tarihi köprü restore edildi

ABONE OL
12 Ağustos 2021 12:14
Osmanlı mirası tarihi köprü restore edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’ın Harmanlı kentinde Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği (ETTDER) ve Bulgaristan Harmanlı Belediyesi’nin Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği 2014-2020 Programı kapsamında yürütülen “Eski Tarihsel ve Kültürel Koridorların Canlandırılması” projesi kapsamında restore edilen Osmanlı mirası Siyavuş Paşa Köprüsü’nün açılışı gerçekleştirildi.

Bulgaristan Harmanlı Belediyesi liderliği ile Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği’nin işbirliği ve ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında Bulgaristan’ın Harmanlı kentinde bulunan Siyavuş Paşa Köprüsü’nün onarımı tamamlanarak açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Harmanlı Belediye Başkanı Maria Kırkova ve proje ekibi, ETTDER YK Başkanı Bülent Bacıoğlu ve proje ekibi ve Edirne Bulgaristan Başkonsolosu katıldı. Bulgaristan Harmanlı Belediye Başkanı Maria Kırkova’nın açılış konuşması ile başlayan program, geleneksel kıyafetler eşliğinde geleneksel halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. Ardından köprünün anahtarı, köprünün restorasyonunda görev alan mimar tarafından Harmanlı Belediye Başkanı Maria Kırkova’ya takdim edildi.

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği’nin proje kapsamında tedarik ettiği özel ekipmanlar kullanılarak hazırladığı 3D mapping gösterisine katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Gösterinin ardından kapanış yemeği gerçekleştirildi. Yemekte proje kapsamında hazırlanan broşür, kitapçık, termos gibi promosyon malzemeleri katılımcılara dağıtıldı. Harmanlı Belediye Başkanı Maria Kırkova ve Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu tarafından karşılıklı hediyeler takdim edildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.