DOLAR 32,5671 0.05%
EURO 34,8775 0.01%
ALTIN 2.435,650,24
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21734970,52%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Oto galericiler sitesi kurulacak

Oto galericiler sitesi kurulacak

ABONE OL
7 Ağustos 2021 12:00
Oto galericiler sitesi kurulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sanayi sitesinde bulunan oto galericileri esnaflarla ortak bir karar aldıklarını belirterek, sanayide bulunan oto galericilerin yeni kurulacak oto galericiler sitesine taşınacağını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Yeni Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Üstev’in “sanayiden halı ve oto yıkamacıların çıkarılacağı” ifadeleri üzerine sanayi sitesinde basın açıklaması düzenledi.

“SANAYİNİN TAŞINMASI İÇİN HER TÜRLÜ YARDIM EDECEĞİM”

Sanayinin taşınması için destek vereceklerini sözlerinin arkasında durduğunu ifade eden Belediye Başkanı Gürkan, “Sanayi esnafıyla ilgili seçimlerden önce 2014’te başka bir proje vardı. O dönem esnafla konuşup mutabakat yaptık. Sanayi esnafı isterse ben de önlerine geçerek her türlü desteği vererek sanayinin taşınması için her türlü çalışmalara yardım edeceğimi söyledim. 7,5 yıl oldu bu sözümüzün hep arkasında durduk. Çalışmalara bir türlü başlayamadık. Sanayi esnafına 2014 yılında ne demişsek o sözümüzden sapmadık. Ardından gelişen süreç içerisinde sadece oto galericileriyle ilgili sanayi esnafımızdan talep geldi. Oto galericilerle konuştuk. Oto galeri sahipleri de galericilerin, yine şehrin çeperinde bir yere taşınması olayına onay verdiler. Hazırlıkları, planları yaptık. Planlar onaylandı. Oto galericiler de kooperatif kurdular. Her iki tarafın da rıza, isteğiyle bu süreci yürütüyoruz. Yakında planın süreci de bitiyor. Daha sonra oto galericilerle beraber yaptığımız çalışmaları da açıklayacağız. Süreci oto galericilerle beraber yürüttük. Ben kimsenin arkasından iş yapmam” dedi.

“FİKRET USTA OTO GALERİCİLERLE OTO YIKAMACILARI KARIŞTIRMIŞ OLMALI”

Yeni Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Üstev’in açıklamasına değinen ve Üstev’in sektörleri karıştırdığını ifade eden Gürkan, “Oto yıkama, halı yıkamacılarla ilgili iddia edilenlerin aksine taşıma düşüncemiz hiç olmadı. Bu nerenden çıktı? Fikret Ustayı severim ama hiç konuşmadığımız düşünmediğimiz bir şeyi sanki planlamışız gibi bir söylemde bulunmuş. Oto yıkamacıları taşıma gibi bir düşüncem olsa direk onlarla bu konuyu konuşurum. Usta zannediyorum, oto galericilerle oto yıkamacıları karıştırmış olmalı. Galericilerle sürecimiz herkesin rızasıyla devam etmekte. Son günlerde söylediğimiz bir söz var, “herkes işine baksın” dedi.

“BAŞKANDAN ÖZÜR DİLİYORUM, GALERİCİLERLE YIKAMACILAR KARIŞTI”

Başkan Recep Gürkan’dan özür dileyen Edirne Yeni Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Üstev ise “Bugüne kadar 14 seneden beri koordineli çalıştım. Herhangi bir sorun söz konusu değil. Yıkamacılarla ilgili ağzımdan öyle bir söylem çıktı. Sizlerin gözü önünde başkanımızdan özür diliyorum. Herhangi bir şey olmadı. Bu konu dile bile gelmemişti. Tekrar özür dilerim. Oto galericilerle oto yıkamacılar karıştı. İki geceden beri rahat uyuyamadım” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.