DOLAR 32,5637 0.02%
EURO 35,0180 0.26%
ALTIN 2.421,72-0,02
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2086596-3,30%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Otogarda neler oluyor?

Otogarda neler oluyor?

ABONE OL
14 Nisan 2022 10:18
Otogarda neler oluyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Otogar İşletmecisi ve Altunhan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan, otogarda kendilerine ait olan yazıhanenin sahte evraklarla bazı kişilerde sahiplenilmeye çalışıldığını öne sürerek, polis müdahalesiyle farklı olayların yaşanmasının önüne geçildiğini söyledi. Altunhan, ayrıca,  ETSO’nun  yaşanan bu duruma göz yumulduğunu öne sürerek, ETSO başkanına istifa çağrısında bulundu.

Edirne Otogar İşletmecisi ve Altunhan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan, geçtiğimiz günlerde Edirne Otogarında yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Altuhhan, Otogarda 1’nolu yazıhanenin sahibi olduğunu belirterek, “2013 yılında kapattığımız “Volkan Metro” şirketi adına kötü amaçlı kişiler bu şirketin var olduğunu düşünerek gidiyorlar, sahte bir kira sözleşmesi yapıyorlar, sahte bir Volkan Metro kaşesi çıkartıyorlar. Yine sahte imzalarla Edirne Ticaret ve Sanayi Odasına gidiyorlar, Ticaret siciline de kayıtlarını yaptırıyorlar. Ticaret Odası, Volkan Metro diye bir şirket var mı? diye neden kontrol etmiyor ve neden sicilini onaylıyor?  Bu kişilerin nereden cesaret bulduklarını bilmiyorum. Cesaretli bir şekilde bu girişimde bulunuyorlar. Ticaret Odası’nın verdiği sicille bu şahıslar, bankaya gidip çek defteri alabilir, kredi çekebilir… Yani ne kadar sahtekarlık varsa her şeyi yapabilirler. Durum buna müsait. Çünkü bunun sicili var. Sonrasında ilk önce vergi dairesine gidiyorlar. Adamlar, sahte kontratla, sahte sicille vergi dairesinden de haliyle kabul edilip geçiyorlar. Vergi karnesini çıkarıyorlar. Daha sonra İstanbul Ulaştırmaya ve Ankara’ya gidiyorlar. Oradan da aynı kontratla Otobüs firması için A-1 Belgesi alacağım diye başvuruda bulunuyor ve o belgeyi de alıyorlar. Bakın ben Edirneliyim bu yaşa geldim. Böyle bir organize iş görmedim” dedi.

“30 KİŞİYLE GELİP BANA AİT OLAN YAZIHANEYİ BASMAK İSTEDİLER”

Otogarda yaşanan olayın farklı boyutlara gitmeden polisin müdahalesiyle önlendiğini belirten Altunhan, “Ülkemin her yerinden olan insanları severim. Bu girişimi Siirt’li bir şahıs yapmıştır. Bu arkadaşımız yanına 30 tane adam alıyor. Edirne otogarına geliyor ve bir de bana ait olan yazıhaneyi basıyor. Bu yazıhane bizim diyor. Allah’tan kolluk kuvvetimiz polis varda, büyük olaylar yaşanmadı. Polis olmasaydı, çok büyük olaylar olacaktı. Belki de orada kan dökülecekti. Çok ağır olaylar olacaktı. Allah polisimizi başımızdan eksik etmesin. Hala daha o şahıslar otogarın etrafından geziyor” dedi.

 “ETSO BU SAHTEKARLIĞA GÖZ YUMDU, İSTİFAYA DAVET EDİYORUM”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın sahte şirket açılmasına göz yumduğunu öne süren Altunhan, “Bunu hesabını verecek birisi varsa, Ticaret Odası Başkanıdır. Ben buradan Ticaret Odası başkanını istifaya davet ediyorum, istifa etmesi lazım. Bu sahtekarlığı yapan adamın da gidip odasında çay içtiğini biliyorum. İnanın hiçbir yerde böyle bir sahtekarlık görmedim. Dolandırıcılar var, telefonla falan dolandırıyorlar da ama bu kadar cüretkar bir sahtekarlık olacağını ben kendim hayretler içinde kaldım şaşırdım. Buna çanak tutanların da hesap vermesini istiyorum adalet karşısında. Sahte şirket açıldı ve ETSO buna göz yumdu. Kapatılan şirketi varmış gibi gösterip bir başkasına kiralamışlar. 2013 yılında kapattık. 2019 yılında sözleşme yapılmış. Bu bir ihbardır yetkililer gereğini yapsınlar” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.