DOLAR 32,5834 0.29%
EURO 34,7652 0%
ALTIN 2.485,570,06
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20515033,30%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

“ÖTV indirimi piyasayı hareketlendirir”

“ÖTV indirimi piyasayı hareketlendirir”

ABONE OL
24 Ekim 2022 11:39
“ÖTV indirimi piyasayı hareketlendirir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde kamuoyunda sıkça söz edilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimini değerlendiren Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, ÖTV indiriminin uygulandığı takdirde piyasaya canlılık getireceğini ekonomiyi hareketlendireceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve Maliye Bakanı’nın da ÖTV indirimini dile getirdiğini hatırlatan Cingöz, bu indirim sadece araçlara değil her alanda uygulanması ve herkesin yararlanması gerektiğini ifade etti.

“ÖTV İNDİRİMİ MUTLAKA YAPILMALI, YAPILIRSA ALLAH RAZI OLSUN”

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz “Şimdi tabii ki ÖTV indirimi yapılması da lazım. Türkiye’de dünyada böyle bir özel tüketim vergisi yok herhalde. En yükseği Türkiye’de… Mutlak suretle yapılmalı. Yapılırsa hem esnaf için iyi olur hem vatandaş için iyi olur. Örneğin şimdi mesela işte Cumhurbaşkanı geçen gün bir açıklama yaptı, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’ndeki limitleri 350 binden 500 bine çıkardı. Faiz oranını 9 buçuktan 7 buçuğa indirdi. Bunlar hem alışverişi hem istihdamı arttırır hem de esnafı rahatlatır. Güzel yapılan her hizmete herkes teşekkür etmesi lazım. Kimin yaptığı önemli değil. Önemli olan halkın yararlanması. Tabii ki bu ÖTV indirimi de konuşuluyor. Hatta işte Maliye Bakanı da öyle bir şeyin olabileceğini Cumhurbaşkanı da yapılabileceğini söyledi. Ama henüz ÖTV indirimiyle ilgili herhangi bir yasa orta yere çıkmadı. Çıkarsa yapanlardan Allah razı olsun” dedi.

“ÖTV İNDİRİMİ BENİM DUYUMUMA GÖRE ARAÇLARDA VE HİÇ ARAÇ SAHİBİ OLMAMIŞ KİŞİLERE SAĞLANACAK”

Araçlarda uygulanabilecek ÖTV indiriminin hiç aracı olmamış kişilere gelebileceğinden bahseden Cingöz, “Şimdi ÖTV indirimi hangi kalemlere gelir, herhalde benim duyumuma göre araçlarda olacağı, ama kime olacak? Bugüne kadar hiç araç almamış olan kişilere. Yani senin elinde bir aracın var, değiştireceksin. ÖTV indiriminden yararlanamayacaksın. Bunun da çok fazla olurunun var olduğuna da inancım yok. Neden? Şimdi hiç aracın yok. Sıfır araba alacaksın. ÖTV’den faydalanacaksın. Eğer ki iş ÖTV’ye kalmışsa zaten sen araç alabilirsin. Diyelim ki araç 1 milyon. Yüzde 25’i ÖTV indirdiler. 750 bin lira. Sizin hiç aracınız yok. 750 bin veren 1 milyon da verir” dedi.

“ÖTV İNDİRİMİ HER ŞEYDE UYGULANIRSA ALIŞVERİŞ ARTAR, EKONOMİ CANLANIR”

Uygulanması gündemde olan ÖTV indiriminin tüm alanlara gelmesi gerektiğini, bunun ekonomiyi canlandıracağını işaret eden Başkan Kemal Cingöz “Eğer ki ÖTV indirimi yapılacaksa bundan herkes yararlansın diyorum. Sadece hiç aracı olmayanlar değil. ÖTV her şeyde olması lazım. Özel tüketim vergisi hangi ürünlerde varsa hepsinde indirime gidilmesi lazım. Eğer ki ÖTV indirimi yapılırsa piyasaya bir hareketlilik gelir. Alışveriş artar. Ekonomide bir canlılık olur. Zaten en önemli unsur da bir ülkede ekonomidir. Ekonomide canlılık varsa halkın refahı da aynı oranda bir değişkenlik gösterir” dedi.

“ÖTV SIFIR OLURSA VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ ARTAR”

Herhangi bir oran dile getirmeyen Başkan Cingöz, ÖTV’nin sıfır olması ihtimaliyle ise alım gücünün artacağını söyleyerek, “Halk arasında konuşulan oranlara ben itibar da etmem. Benim canım ne isterse ben onu söylerim. Önemli olan en yetkili ağızlardan öğrenmek. Bunu en yetkilisi kim? Sayın Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı’nın ağzından ne çıkarsa o geçerlidir. Ama tabii ki sıfır olsun ister vatandaş. Bırak şu oranı, bu oranı. Vatandaş sıfır olsun ister. Neden?  Sıfır olursa vatandaşın alım gücü artar” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.