DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2059884-0,63%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özel Edirne’den seslendi: O ismi açıklayın!

Özel Edirne’den seslendi: O ismi açıklayın!

ABONE OL
16 Ekim 2021 00:54
Özel Edirne’den seslendi: O ismi açıklayın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gündeme getirdiği, Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar aldığı iddia edilen siyasetçinin kim olduğunun açıklanması gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ile beraber Edirne il binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarına değinen Özgür Özel, 10 bin dolar aldığı iddia edilen siyasetçi konusunun altını çizdi. Müzisyenlerin işlerine dönememesi ve gelir desteğine ihtiyaç duyduklarını da belirten Özgür Özel, müzisyenlerin desteklenmesi gerektiğini savundu.

“ARTIK SIK SIK EDİRNE’DE BULUNACAĞIZ”

CHP Grup Başkanvekili ve Milletvekili Özgür Özel, Edirne bizim için çok önemli. Belediyenin bizde olduğu, Türkiye rekorlarının kırdığımız ve Cumhuriyet Halk Partisi açısından hem örgütün hem belediyenin birbiri ile uyumlu olarak çalıştığı hepimizin göz bebeği bir ildeyiz. Bu pandemi yüzünden çoktandır hemen hemen hiçbir yere siyasi ziyaretler yapılamamıştı. Tedbirlerimizi alarak siyasi faaliyetlerimizi yoğunlaştıracağız. Bugün ben buradayım, bundan sonra sık sık grubumuzdan milletvekillerimiz de Edirne’de bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

“PEKER’İN İDDİLARINI DOĞRULAYAN VARSA ARAŞTIRILMASI GEREKMEKTE”

İçişler Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddiaların, Peker tarafından hepsinin doğru olamayacağını ancak doğrulayan emniyet mensubu varsa üstüne gidilmesi gerektiğini savunan Özel, “Son derece ağır ithamlar var. Tabi bir suç örgütü liderinin söylediği her sözü doğru kabul etmek mümkün değil. Ama bu kadar ciddi iddialar varken, mesela halen daha görevde olan Emniyet Genel Müdür yardımcısı doğruluyorsa, bir başka iddia haklılık payı ve taraftar bulunuyorsa yapılacak iş bu iddiaların üzerine gitmek ve araştırmaktır. Süleyman Soylu bunu yapmak yerine gündemi bulandırmaya ve gündemi trollemeye çalışmaktadır” dedi.

“ŞENTOP GEREKEN ÇARĞIYI SONUNDA SÜLEYMAN SOYLU’YA YAPMIŞTIR”

10 bin dolar meselesinde Süleyman Soylu ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a konunun açıklanmasını istediklerini ilettiklerini söyleyen Özel “Örneğin ortaya attığı iddia bir siyasetçinin mafya liderinden 10 bin dolar aldığı iddiasıdır. Bu iddiayı tartışmaları kendi üzerinden gitsin diye atmıştır. Ama biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu soruyu Süleyman Soylu’ya her zeminde ve her dakika sormaya devam ediyoruz. Son olarak bütün il ve ilçe binalarımızda bu parayı alan siyasetçi kim diye pankartlarımızı sallandırdık. Bu iddiaların ilk gününde Süleyman Soylu’ya soru önergesi vermiştik, susmuştu. Sonra meclis başkanı Şentop’a bir yazılı başvuruda bulunarak bunu “Süleyman Soylu’dan sor” bakalım demiştik, Süleyman Soylu susmuştu. Günlerce sustular. Genel başkanımız Salı günü bu kez meclis başkanını meseleye bir başka şekilde ustalıkla dahil ederek onu harekete geçirmek üzere soruyu sordu. O dakikadan itibaren nasırına basılmış Mustafa Şentop, nihayet hareketlenmeye, konuşmaya başladı. Ağzından çıkan hadsiz, küçültücü kelimelerin hepsi Mustafa Şentop’un kendi seviyesini gösterir. Ancak bence de o isim artık açıklanmalıdır diyerek Süleyman Soylu’ya yapması gereken çağrıyı nihayet yapmıştır. Sonrasında ben zaten bu konuda yazı yazmış, üslubunca sormuştum demektedir” dedi.

“SORUŞTURMA KOMİSYONU İÇİN BİZ İMZA VERMEYE HAZIRIZ”

Peker’in 10 bin dolar verdim diyerek isim vermeden işaret ettiği vekilin araştırılmasını istediklerin ve kendilerinin de imza vereceklerini kaydeden Özel “Çağrımızı tekrar edelim, bu 10 bin dolar rüşveti alan siyasetçiyi açıklama işini Pazar günü yayınlanacak bir kasete bırakmayın. Bunu bugünden Süleyman Soylu’nun açıklaması meclis başkanına, meclisin üzerine atılan bu iftiradan meclisi bir an önce arındırması gerekmektedir” dedi.

“O ZAMAN CUMHURBAŞKANI ADAYINI BİDEN’E YOLLAMA”

MHP Lideri Bahçeli’nin ABD Başkanı Biden’e tepki göstermesini anlayamadığını söyleyen Özel, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkanı bir süredir ABD Başkanı Biden’e yönelik birtakım açıklamalar yapıyor. Bir kere şunu söyleyelim Sayın Bahçeli, Biden ile ilgili söyledikleriniz bir kenara dursun da 1 Haziran’da Biden’le görüşmeye gidecek olan ve bundan büyük memnuniyet duyan, 6-7 aydır yalvar yakar olan, telefonlar başında uykusuz geceler geçiren benim Cumhurbaşkanı adayım değil, seninki. Eğer Biden’e kızıyorsan Cumhurbaşkanı adayını Biden’e yollama” dedi.

“MÜZİSYENLERE GELİR DESTEĞİ SAĞLANMIYOR”

Birçok müzisyenin normalleşme takviminde hala işlerine dönemediği için sıkıntı yaşadığını dile getiren Özel, “Müzisyenler son derece haklılar. Pandemi tedbirlerinde şöyle bir gerçek var, yüksek ses müzik insanların kalabalık ortamlarda birbirine yaklaşmasını sağlıyor. Bu konuda bütün dünyada tedbirler alındı. Türkiye’de de alındı. Ama bu tedbirler alınan dünyada hiçbir müzisyen mağdur edilmedi. Çünkü hepimizin sağlığı için onlar işlerini bırakıyorlar. Bugün herkes çalışıyor müzisyenler çalışmıyor. Ancak onlara gelir desteği sağlanmıyor. Zaten müzisyenler güvencesiz çalışan, gelecek güvenceleri, kenarda birikimleri olmayan insanlardır. Devlet neredeyse 16 aydır müzisyenlere ve alkollü restoranlara yapılan yanlış hiç kimseye yapılmadı” dedi.

“SAROS MESELESİ KANTARA KONACAK, KİMLER EDİRNE KARŞISINDA OLACAK GÖRECEĞİZ”

Saros konusunda CHP’nin soruşturma komisyonu kurulduğunda AK Parti milletvekillerinin hangi tarafta olacağını merak ettiğini söyleyen Özel “Edirne’nin Saros ile ilgili sorununu, mecliste araştırma komisyonu kurulması konusunda görüşmeyi yapalım, oylamayı yapalım. Bu komisyonu kuralım her partiden. Milletvekili gelsin Edirne’de çalışsın diyecek. Bu konuda konuşmacımız sayın Okan Gaytancıoğlu. Merakımızda AK Parti Milletvekili kürsüye çıkacak mı, ne söyleyecek inince kendisi ve grubu ne oy kullanacak. Milliyetçi Hareket Partisi ne oy kullanacak, AK Parti ne oy kullanacak? Edirne’yi seviyoruz, doğayı seviyoruz, sözle olmaz. Milletvekilleri elbette konuşurlar ama resmi olarak oylarıyla konuşurlar. ‘Ben Edirne’mi seviyorum, Saros’u seviyorum, oy verirken araştırmayalım’ o zaman senin samimiyetini Edirneliler sorgular. Haftaya Perşembe yüce mecliste Edirne için kantar kuruluyor. Bir tarafa Edirne’nin tarafında olanlar çıkacak. Bir tarafa Edirne’nin karşısında olanlar çıkacak. Şimdiden görelim bakalım. Edirnelilere de söylüyoruz, Perşembe gününden sonra niye böyle yaptın vekilim dememek için şimdiden AK Parti milletvekillerini arayın, deyin ki “Edirne’den yana oy kullanın kardeşim.” Biz kantara Edirne’nin yanında çıkacağız. Kantara kimler Edirne’nin karşısında çıkacak onu göreceğiz” şeklinde sözlerini noktaladı.

TÜLOV EDİRNE TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

Öte yandan açıklamalarının ardından Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret eden Özgür Özel, ardından Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı  (TÜLOV) Edirne İl Temsilciliğinin açılışına katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.