DOLAR 32,4187 -0.18%
EURO 34,8315 -0.19%
ALTIN 2.496,410,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20775810,64%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özel öğrencilerin el emekleri sergilendi

Özel öğrencilerin el emekleri sergilendi

ABONE OL
4 Aralık 2021 12:05
Özel öğrencilerin el emekleri sergilendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Edirne’deki bir AVM’de Özel Eğitim Kurumlarında eğitim alan öğrencilerin yapmış olduğu el sanatları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Dünya Engelliler Günü nedeniyle kentte bir AVM’de açılan sergiye Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Şehir Gönüllüleri Derneği Vakfı Müdürü Hicran Bali ve çok sayıda özel okul ve engelli bireylerin aile katıldı

Sergide, Faika Erkurt Özel Eğitim Okulu, Şehit Öğretmen Adnan Tunca Özel Eğitim Uygulama Okulu, İİ. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Okulu, Edirne Özel Eğitim Anaokulu, Lala Şahinpaşa İlkokulu ve Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı, Plevne İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı, Yüksel Yeşil İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı, öğrencilerinin yapmış oldukları el sanatları açılan stantlarda sergilendi. Açılış öncesi Faika Erkurt Özel Eğitim Okulu Ritim Grubu’nun gösterisi ve ardından Şehit Öğretmen Adnan Tunca Özel Eğitim Okulu’nun Vals gösterisi sergilenmesi sonrası kurdele kesimi ile sergi açılışı gerçekleşti. Stantlarda sergilenen eserler ise Mobilya ve İç Mekan Atölyesi El Sanatları Atölyesi, Tekstil Atölyesi, Matbaa Atölyesi, Resim-Seramik ve El Sanatları Atölyesi oldu.

“BU ŞEHRİ BİR ENGELSİZE GÖRE DİZAYN EDERSEK HEREKSE GÖRE DİZAYN EDERİZ”

Sergini açılışında konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne’de çok uzun yıllardır engellilerle ilgili STK’larda çalıştığını belirterek, “Edirne Bedensel Engelliler’de başlayıp Edirne Engelli Gönüllüleri gibi diğer derneklerle Edirne Belediyesi olarak bu şehri bir engelsize göre dizayn edersek herkese göre dizayn edeceğimizi düşünüyorum. Burada öğretmenlerime herkese teşekkür ediyorum. Bu çok kıymetli. Edirne özel bir şehir. Edirne’de engellilerle ilgili çok şey yapılıyor” dedi.

“İNANÇ VARSA AŞILAMAYACAK ENGEL YOK”

Dr. Ayten Canalp de bütün dünyada ve ülkemizde kutlanan Dünya Engelliler Günü’nün bir farkındalık günü olduğuna değinerek, “Biz dayanışma ve çabayla el ele vererek ailelerimizi ve engelsiz bir yaşamı kurmaya çalışıyoruz. Çalışmaları yaparken de herkesin tek bir hedefi var sosyal hayatın her tarafından onları görmek. Daha donanımlı halde görmek. Bugün bu sergide de çocuklarımızın aldığı eğitimi bütün herkese sergilemek istedik. Bir yerde sergi, dayanışma, empati varsa en önemlisi de çocuklarımızda hem de bizlerde inanç varsa aşılmayacak engel yoktur. Biz bugün bu sergide bunu göstermek istedik. Biz onlarla birlikte engelsiz bir yaşamı, sevgiyle, empatiyle hep birlikte gönül gönüle kurmaya çalışıyoruz. Bundan sonrada var gücümüzle onlar içinde kurmaya çalışacağız. Bizde engelli adayı olabiliriz unutmamalıyız. Bir gün değil her gün yanlarındayız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.