DOLAR 32,3312 0.24%
EURO 35,0532 -0.24%
ALTIN 2.279,410,10
BIST 8.989,132,07%
BITCOIN 22849361,61%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Pandemi demediler, yatırım yaptılar

Pandemi demediler, yatırım yaptılar

ABONE OL
16 Nisan 2021 13:07
Pandemi demediler, yatırım yaptılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi döneminde birçok kesimin yatırım konusunda tedirgin davranmasına rağmen, Ezgi Yavuz ve Serkan Üzelmeriç’in sahibi olduğu Elite Lounge Kafe’nin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti. Edirne’de birçok işyerinde çalışmalarını Edirne’ye kanıtlamış olan iki turizm işletme mezunu, yatırımlarını öğrenciye, dışarıdan gelenlere değil Edirnelilere güvenerek açtıklarını, bu mekan ile 10 kişiye istihdam sağladıklarını belirtti. Elite Lounge Kafe’nin haricinde yatırımlarına devam edeceklerini söyleyen işletmeciler Serkan Üzelmeriç ve Ezgi Yavuz, yeni bir mekan daha açacaklarını ve yeni istihdamlarda yapacaklarını kaydetti. Elite Lounge Kafe’nin açılışı AK Parti İl Başkanı Belgin İba ve iki ortağın dost ve yakınlarının yoğun katılımı ile kurdele kesimi sonrası açılışı gerçekleşti.

“BİZ ÖĞRENCİYE GÜVENEREK DEĞİL, EDİRNE HALKINA GÜVENEREK BU YATIRIMI YAPTIK”

Pandemi döneminde bu yatırımı yaparken korkmadıklarını Edirnelilere güvendiklerini kaydeden Elite Lounge Kafe ortaklarından Ezgi Yavuz “10 yıldır Edirne’deyim. 10 yıldır bu sektörle beraberiz. Hem turizm işletme okuduk hem sektörümüzü devam ettiriyoruz. 30 yaşındayım 3 buçuk yaşında bir kızım var. İnşallah yeni iş yerimize de Serkan Bey’le başlayacağız. Biz bu yatırımı yaparken korkmadık. Edirne Halkı’na güvendik. Burayı sadece öğrenciler ayakta tutmuyor. Bizim Edirne Halkımız güzel bir halk, sosyal bir halk. Biraz da onlara güvendik. Edirne’deki hemşerilerimizde inşallah bizi destekleyecek. Buranın sadece öğrenci ile ayakta kalmadığını göstermeye çalışıyoruz aslında. Bunun için bir yatırım. Ayrıca da inşallah 1 ay sonra yeni bir sürprizle ve yeni bir yatırımı Edirne’ye kavuşturacağız” dedi.

“İNSANLAR BURAYA GELEREK SOSYALLEŞİYOR”

Kafe sektörünün ileri de daha iyi yerlere geleceğine inandığını söyleyen Elite Lounge Kafe ortağı Serkan Üzelmeriç, “Turizm İşletmecilik ve otelcilik mezunuyum. Sektörde birçok yerde işletme müdürlüğü yaptım. Bu deneyimlerimi kendi kazancımı sağlayabilmek için kendi dükkanımı açmaya karar verdim. Buraya böyle bir yatırım yaptık. Umarım hayırlısı olur. Pandemi süreci zaten 6-7 aydır süren bir süreç. Bu süreçte insanlar artık alıştı. Sosyal mesafeyi koruyarak, zaten hizmetimizde bu şekilde. Bütün arkadaşlar maskeli ve hijyene uygun çalışıyorlar. Bu yüzden kafelerin biteceğini zannetmiyorum. Çünkü insanların evinde kalıp, sıkılmaktansa buraya gelip kendi alanlarında sosyalleşmeleri ve birçok insanla birlikte vakit geçirmeleri bizim için iyi oluyor, kendileri içinde iyi oluyor, psikolojik açıdan da rahatlıyorlar. Bu yüzden kafe sektörü belki ileride daha güzel ve daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz” dedi.

“İNSANLARA İSTİHDAM SAĞLAYABİLMEK BİZE GURUR VERİYOR”

Yeni bir mekan daha açarak yeni istihdamlar sağlayacaklarını söyleyen Serkan Üzelmeriç, “Şu anda yaklaşık 10 kişi istihdam ediliyor bide. Bu 10 kişi bizim için güzel bir rakam. Kafe için yeterli bir sayımı değil. Çünkü hizmetin daha iyi seviyelere ulaşması için fazla kişiye istihdam ettirmeye çalışıyoruz. Bu bizim için yararlı bir şey. İnsanlar içinde istihdam sağlayabilmek bize gerçekten gurur veriyor. İnşallah yeni şube açılışımızda olacak. Bu sefer daha güzel bir mekanla karşınıza çıkacağız. Hayırlısı sürprizlerle bekliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.