DOLAR 32,3381 0.17%
EURO 35,2222 0.07%
ALTIN 2.247,040,17
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2131419-2,61%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Parklar kapatıldı, banklar söküldü

Parklar kapatıldı, banklar söküldü

ABONE OL
6 Mart 2021 12:21
Parklar kapatıldı, banklar söküldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile koronavirüsle mücadele kapsamında kentteki tüm park ve bahçeler kullanıma kapatıldı. Edirne Belediye tarafından da bu karar doğrultusunda park ve bahçelerdeki oturma aparatları yerlerinden kaldırılmaya başlandı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Edirnelilerden şunu istiyorum ne olur bir ay iki ay dişimizi sıkalım. Kovid kırmızısını hiç sevmedik kovid mavisine dönmek istiyoruz” dedi.

Edirne’nin risk haritasında ‘çok yüksek riskli’ bölge alanında kalmasıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda kentteki tüm park ve bahçeler halkın kullanımına kapatıldı. Edirne Belediyesi ekiplerince park ve bahçelerdeki oturma aparatları da yerinden sökülmeye başladı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu dün 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda bankların sökülmesi sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vatandaşlara tedbirli uyulması konusunda çağrı yapan Tanrıkulu, “Gençlerin çok fazla rağbet ettiği 15 Temmuz şehitler parkımızın da bütün oturma gruplarını kaldırıyoruz. Gölette de güzel geniş bir alanımız var. Orada da bütün oturma gruplarını kaldırıyoruz. Bir ekibi de söğütlük, protokol evi Meriç tunca nehir kenarlarına gönderim. Araç girişi için demir bariyerler emniyet müdürlüğümüzden de yardım alarak polis bariyerleri alarak onları da kapatıyorum. Bizim halkımızdan istediğimiz şey, bir ay iki ay ciddi şekilde dişimizi sıkarsak, özellikle son aylarda ev içi bulaş çok arttı. Ev kadınlarında ki pozitif oranı çok yükseldi. Evlerde apartmanlar da asla birbirimize gitmeyelim. Misafir kabul etmeyelim. Komşuluk ilişkilerimizi bir süre donduralım. Bu anlamda da ev içi bulaş çok önemli hale geldi. Apartman içersinde dolaşma birbirine gitme misafirliğe gitme olmaması gerekiyor. Ben Edirnelilerin buna hızlıca uyacağını düşünüyorum” dedi.

“ESNAFIMIZ ZOR DURUMDA KALACAK”

Kırmızıdan maviye geçemezsek esnafın zor durumda kalacağını belirten Tanrıkulu, “Onun dışında hasta olanlarımız ölenlerimiz oluyor. Bir insan aslında başka insanlarında bütün sağlık sorumluluğunu alıyor. Sadece bana bir şey olmuyor demek ile biten bir şey değil.

Mutasyonlu virüs olmaya başladıktan sonra bir buçuk iki kat daha hızlı bulaş oldu. Ağır hastalar da bir azalım oldu ama bulaş riski çok fazla olan mutasyonlu virüs ile karşı karşıyayız” dedi.

“DİŞİMİZİ SIKALIM”

Tanrıkulu, “Hem bir hekim hem belediye başkan yardımcısı olarak hem de şehrini seven vatandaş olarak, Edirnelilerden şunu istiyorum ne olur bir ay iki ay dişimizi sıkalım. Kurallara riayet edelim. Havalar ısınıyor ama asla ihtiyaç duymadığımız sürece evimizden çıkmayalım. Kalabalıklar oluşturmayalım. Ev içi bulaşı, apartman bulaşını engellemek içinde birbirimize gidiş geliş yapmayalım. Misafir kabul etmeyelim. Son birkaç aydır yapılan bütün testlerde bütün araştırmalarda Edirne’miz için söylüyorum. Ev kadınlarının evde yaşayan insanların pozitifliği daha fazla olmaya başladı. Biz yapacağımız her şeyi hepimiz için yapıyoruz. Maske mesafe hijyeni aslında hepimiz için yapıyoruz. Kovid kırmızısını hiç sevmedik Kovid mavisine dönmek istiyoruz. Kurul kararı ile parkları bahçeleri kapatıyoruz. Ciddi şekilde önlem alıyoruz. Oturulacak yerleri kapatıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.