DOLAR 32,5411 -0.01%
EURO 35,0138 0.3%
ALTIN 2.425,590,11
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2100358-3,35%
Edirne
21°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Patenle Türkiye’yi geziyor

Patenle Türkiye’yi geziyor

ABONE OL
20 Ağustos 2021 11:16
Patenle Türkiye’yi geziyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’yi patenleri ile gezen İranlı 35 yaşındaki Hamed Valie, en merak ettiği şehirlerden biri olan Edirne’ye yine patenleri ile kilometrelerce kat ederek geldi. Kimi zaman otostop çekerek, kimi zaman patenleri ile yüzlerce kilometre kat eden Valie’nin son durağı ise Edirne oldu. Serhad Şehri Edirne’nin tarihi camilerine hayran kaldığını söyleyen Hamed Valie ulaşımını patenle, yaşamını ise kalem, bileklik ve mendil satarak sağladığını söyledi.

“PATENLERLE EDİRNE’YE GELDİM”  

İran’dan gelen 35 yaşındaki Hamed Valie, otostop veya patenleri ile yolculuk yaptığını belirten, “Karantina döneminde Antalya’ya gitmek istedim otostopla, polis Covid var dedi. Antalya’ya patenle gittim. Antalya’dan Edirne’ye gelmek istedim otostop yasak olunca uçakla İstanbul’a geldim. İstanbul’dan da 100 kilometre otostop kullandım, 150 kilometreyi de bu patenlerle Edirne’ye geldim. 3 buçuk aydır Türkiye’deyim. 3 haftadır patenim var. Pateni alınca gezmeye karar verdim. 10 senedir işsizim. Kalem, mendil benzeri şeyler satarak paramı çıkartıyorum. Ulaşımı da paten ve otostopla sağlıyorum” dedi.

“EDİRNE’DE İSTANBUL’DAN ÇOK TARİHİ CAMİ VAR”

Edirne’ye ilk defa geldiğini ve şehri beğendini söyleyen patenli turist Hamed Valie, “1 haftadır Edirne’deyim. Pansiyonda kalıyorum. Edirne güzel. İstanbul’dan daha çok tarihi eser ve eski yapı olan camisi var. Edirne’yi beğendim güzel. İstanbul’da, Antalya’da merkezde deniz var ama Edirne’nin merkezde deniz yok ilçesinde var. Ama yine de Edirne böyle de güzel. Ailem İran’da 25 sene önce ayrıldık. Hedefim gezerek öğrenmek. Şu an sadece Türkiye ve İran arası geziyorum. Diğer ülkeleri düşünmüyorum” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.