DOLAR 32,3781 0.18%
EURO 35,0251 -0.19%
ALTIN 2.324,890,25
BIST 9.093,640,15%
BITCOIN 2262862-0,61%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Patlayan boru 3 mahalleyi susuz bıraktı

Patlayan boru 3 mahalleyi susuz bıraktı

ABONE OL
9 Haziran 2023 17:43
Patlayan boru 3 mahalleyi susuz bıraktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniimaret, Yıldırım Hacı Sarraf, Yıldırım Beyazıt, mahallerine su sağlayan borunun aynı şekilde 3. kez patlatılması Edirne Belediyesi’nin harekete geçirdi. 300 mm çapındaki içme suyu borusuna TEM Edirne –Pazarkule bağlantı yolunun yapımını sürdüren yüklenici firma tarafından zarar verildiği iddia edildi. Borunun 3.defa kasıtlı olarak patlatıldığını ve gerekirse tankerlerle mahallede vatandaşın su ihtiyacını karşılayacaklarını söyleyen Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik “Çalışma yapan firma yetkilileri defalarca uyarılmasına rağmen ana borumuzu patlatmışladır. Ben bunda kasıt arıyorum.  Gerekli cezai işlemler, suç duyuruları yapılacaktır” şeklinde tepkisini dile getirdi.

“VATANDAŞ ENDİŞELENMESİN GEREKİRSE TANKERLERLE SU İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIZ”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, “Bugün saat 11.15 civarında daha önce yaşanan bir olay tekrar gerçekleşti. Yıldırım, Yeniimaret ve Bayezid mahallelerinin içme suyunu karşılayan ana hat üzerinde istem dışı çalışmalar yapıldı. Çalışma yapan firma yetkilileri defalarca uyarılmalarına rağmen saat 11.15 civarında ana boruyu patlattılar. Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla bugünkü toplantıyı düzenlemiş bulunuyorum. Gerek cezai işlemler gerekse suç duyuruları ilgili mercilere iletilmek üzere yapılacaktır. Bu bilgilendirme kasıtlı olarak yapılmıştır. Şu an Edirne’de Yıldırım, Beyazıt ve Yeniimaret semtlerinde yaklaşık 20 bin vatandaşımız yaklaşık 15 saat süreyle susuz kalacak. Bu süre içerisinde ekiplerimiz, şu an Hilly Hotel yakınındaki 2 bin tonluk depo ile bin 500 tonluk Hıdır Baba üzerindeki su depolarının kapatılmasını gerçekleştirmiş durumdadır. Bu kapatma esnasında suyun boşalması beklenmektedir. Saat 11.30 civarında depomuzdaki vanaları kapattık ve şu an suların boşalmasını bekliyoruz. Boşalma işlemi tamamlandıktan sonra tadilat ve tamirat işlemleri yapılacaktır. Bu işlemler yaklaşık 7-8 saat sürecektir. Ancak suyun tekrar depoya dolması yaklaşık 5-6 saat sürecektir. Bu nedenle vatandaşlarımızın Edirne Belediyesi’nin sorumluluğunda olmadığı konusunda bilgilendirilmesi amacıyla bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyorum. Ekiplerimiz şu an hazır durumdadır ve su depolarına en hızlı şekilde aktarım işlemi gerçekleştirilecektir. Ancak depomuzda bu sabah itibarıyla yaklaşık bin 500 ton su bulunmaktadır. Bu su miktarı, yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığı bu mahallelerde 4 saatlik su ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. Bu nedenle vatandaşlarımızın endişelenmemesini istiyoruz. Edirne Belediyesi olarak su ihtiyacı olan depoları ve hidroforları bulunan sitelere ücretsiz su ikmali yapacağız. Diğer vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ise muhtarlarımızla beraber onların planlamalarını yapacağız. Gerekirse tankerleri muhtarlığın önüne getirip vatandaşın su ihtiyacını karşılayacağız” dedi.

“BEN BURADA KASIT ARIYORUM SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Su borusunun 3.kez patlatılmasında kasıt aradıklarını dile getiren Tetik, “4 Haziran  pazar günü bu şekilde bir patlak oldu burada. Bu patlak olmadan önce burada çalışan firmaların yetkilileriyle görüşülüp bizim bu bölgedeki gerek temiz su, gerek pis su dediğimiz hatlarımızın güzergahları belirtildi. Yaklaşık 200 metre ilerideki yine içme suyu hattımızın depresesi yaklaşık üç ay önce yapıldı. Şimdi bu işlemler 4 Haziran öncesi arkadaşlarımızın ikazına rağmen bu boru patlatıldı. Patlatıldı diyorum çünkü bu bölgede çalışılmasın istendi. Biz bunu basına ve halkımıza duyurmadan kendi olanaklarımızla çözdük. Fakat üzerinden bir gün geçmesine ardından tekrar boru patladı. Bu üçüncü patlayışı. Ve burada çalışan ekip elemanları, ekip arkadaşları ya da firmanın yetkilileriyle defalarca benim arkadaşlarım onları ikaz etmelerine rağmen aynı patlağın olduğu yerde yaklaşık 30 tonluk dozerle kazı yapıp tekrar bu olayı yaşatması sizce nedir? Ben bunda kısıtlanıyorum. Bunun için gerekli mercilere duyurumu yapacağım. Bir trafik kazası olur. Araba asarı bir iki milyon olabilir ama bir can giderse onun bedeli ne olur? Burası da onun gibi. Yani maddi ceza anlamında değil. Savcılığa suç duruşunda bulunacağız. Ne karar verirse boynumuz kıldan ince” dedi.

“İNSANLAR BELEDİYEDEN OLMADIĞINI ÖĞRENECEK”

Yeniimaret Mahalle Muhtarı Eren Kaçarlar da “Daha önce bu zaten yine Yaver başkanımızla söylediği gibi daha önce halk bu olayı takdirle karşılamadı. Bu konuda yine sıkıntı olacak ama insanlar bilinçli olacak, belediyeden zannediyorlardı ama öyle olmadığını öğrenecekler” diye konuştu.

“BELEDİYE İLE HİÇ ALAKASI YOK, EN KISA SÜREDE SORUN ÇÖZÜLECEK”

Yıldırım Hacısarraf Mahalle Muhtar vekili Kerem Bakkalcı ise “Bu patlağın belediye ile hiç alakası yoktur. Burada çalışan firmanın kullandığı aletle burayı patlatmıştır. Biz sürekli şikayet ediyoruz ama vurdumduymaz haldeler. Mağduriyeti en düşük hale getirmemiz gerekiyor, burada en kısa sürede çözüme kavuşulacak” diye ifade etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.