DOLAR 32,4066 0.2%
EURO 35,0878 -0.12%
ALTIN 2.324,760,23
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23015272,61%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pazarda fiyatlar düştü

Pazarda fiyatlar düştü

ABONE OL
26 Nisan 2022 10:29
Pazarda fiyatlar düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin halk pazarı olan Pazartesi Pazarı’nda fiyatların bayram öncesi düşmesiyle hem vatandaşa hem esnafa adeta bayram havası esti. Uzun süredir yüksek fiyattan satılan meyve sebze vatandaşı tezgahlardan uzaklaştırmış yarım kilo bile almakta zorlanmıştı. Ancak havaların ısınması ve sebze meyvede verimin artması ile tezgahlarda fiyatların düşüşü vatandaşın yüzünü güldürdü. Edirne Halkı düşen fiyatlarla beraber pazar esnafından ikişer, üçer kilo almanın mutluluğu içinde evine döndü.

Edirne Pazarcılar Manavlar Seyyar Satıcılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Hasır, sıcakların artması ve verimin çoğalmasıyla fiyatlar düştüğünü belirterek, fiyatlardan hem vatandaşın hem de pazarcı esnafının memnun olduğunu söyledi.

“ESNAFIMIZDA HALKIMIZDA ÇOK MEMNUN”

Pazar’daki fiyatların bayram öncesi düşmesiyle pazarda memnuniyet hakim olduğunu ifade eden Edirne Pazarcılar Manavlar Seyyar Satıcılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Hasır, “Şu anda pazarımızda fiyatlar bayağı düşük. Salata, domates, patlıcan, kabak 10 liradan satılıyor. Biber çeşitlerimiz çarliston, sivri biber, kıl biber, dolma biber 15 liradan satılıyor. Sıcakların artması ve verimin çoğalmasıyla fiyatlar düştü. Bundan sonra inşallah daha da düşecek fiyatlarımız. Halkımız bayramda meyvesini, sebzesini rahat rahat yiyecek. Halkımızda çok memnun, pazarcılarımızda çok memnun. Fiyatlar yüksekken alım gücü az olduğu için vatandaşımız alamıyordu istediği kadar. Yarım kilo bir kilo alıyordu. Fiyatlar uygun olunca 3 kilo, 5 kilo almaya başladı. Pazarcılarımızda bu durumdan çok memnun” dedi.

Pazardaki diğer fiyatlar ise şöyle; çilek 15 lira, elma 10 lira, pırasa 5 lira, patates 10 lira, maydanoz 2 buçuk lira, muz 10 lira olarak görüldü.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.