DOLAR 32,3421 0.18%
EURO 35,2153 0.04%
ALTIN 2.246,960,17
BIST 8.718,11-1,25%
BITCOIN 2119673-3,31%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Pazarda ‘sosyal mesafe’ unutuldu

Pazarda ‘sosyal mesafe’ unutuldu

ABONE OL
19 Eylül 2020 12:56
Pazarda ‘sosyal mesafe’ unutuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de her cuma günü kurulan ve ‘sosyete pazarı’ olarak bilinen Ulus Pazarı’ndaki yoğunluk, koronavirüs vakalarının Ülkemizde tırmanışa geçtiği bugünlerde tedirginlik yarattı. Yoğunlukla birlikte unutulan sosyal mesafenin yanı sıra bazı vatandaşların maskelerini çenesinin altında tutması dikkat çekti.

Salgına karşı alınan kısıtlamaların kaldırılması ve normalleşmenin başlamasının ardından koronavirüs vakalarının yeniden tırmanışa geçtiği bugünlerde Ulus Pazarı’nda aşırı yoğunlukla unutulan sosyal mesafe tedirgin etti.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de normalleşme sürecinin ardından yeniden tırmanışa geçen koronavirüs vaka sayıları tedirgin etmeye devam ediyor. Kentin en işlek pazarı olan Ulus Pazar’ı her Cuma günü olduğu gibi dün de kuruldu. Pazar’a başta Bulgar ve çevre illerden gelen vatandaşlar adeta akın etti. Alışveriş yapan vatandaşların tezgahlarda oluşan yoğunlukta sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği, neredeyse iç içe alışveriş yaptığı görüldü.

Aşırı yoğunluğun olduğu pazarda vatandaşların bazılarının maskeyi olması gerektiği gibi takarken, bazıları ise çenelerine indirerek alışverişe devam etti. Pazar gelen çoğu vatandaşın ise  girişte el hijyenini sağlanması için konulan dezenfektandan kullanmadığı ve sosyal mesafe kuralını hiçe sayıldığı görüldü. Bu durum koronavirüs vaka sayılarını tırmanışa geçtiği şu günlerde tepki topladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.