DOLAR 32,5751 0.14%
EURO 34,9075 0.67%
ALTIN 2.440,640,34
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21722330,70%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pehlivan elektrak yeniden pistlerde

Pehlivan elektrak yeniden pistlerde

ABONE OL
8 Eylül 2021 10:26
Pehlivan elektrak yeniden pistlerde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından 2013 yılında kurulan Pehlivan Team tarafından üretilen ve katıldığı yarışmalardan kupalarla dönen Pehlivan Elektrak, TÜBİTAK ve TEKNOFEST organizasyonu ile düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışı’nda yer aldı. Yarışmaya başvuran 99 araç içerisinde çeşitli ön hazırlık ve testlerden geçen ve yarışmaya uygun görülen 40 araçtan biri olan Pehlivan Elektrak, yeni bir tasarım ile gün yüzüne çıktı.

Trakya Üniversitesi laboratuvarlarında üretim ve tasarım aşamaları tamamlanan Monte RC araç Elektrak ile yarışmaya katılan Pehlivan Team’in akademik danışmanlığını Öğr. Gör. Fahrettin Dolaştır, takım kaptanlığını Osman Güler üstlenirken Enes Çetin, Can Polat Öcal, Mahir Özkan, Yunus Emre Duran, Altan Ülger, Kaan Çağdaş Duyak da Pehlivan Team’in üyeleri olarak yarışmada büyük heyecan yaşadılar.

TEKNOFEST 2021 Roket Yarışmasında Trakya Üniversitesini temsil edecek Simurg Roket Takımı’ndan sonra bir müjdeli haberin Pehlivan Team’den gelmesi ile heyecan ve mutluluklarının iki misline çıktığını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Öğrencilerimiz bizleri mutlu etmeye devam ediyorlar. Kazanmanın değil üretmenin, düşünmenin ve harekete geçmenin önemli olduğu bu yarışmadan başarı ile dönerek bizleri bir kez daha mutlu ettiler. Gençlerimize imkân tanındığında neler yapabileceklerinin en güzel örnekleri bu evlatlarımız. Onları yetiştiren hocalarına, ailelerine ve onları bu yolculukta bir an olsun yalnız bırakmayan topluluk akademik danışmanı Öğr. Gör. Fahrettin Dolaştır’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu seneki yarışmalara üniversitelerin yanı sıra liselerin de katıldığına dikkat çeken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “TÜBİTAK’ın 16 senedir düzenlediği bu yarışları son dönemde TEKNOFEST çatısı altında diğer bütün organizasyonlarla gerçekleştiriyoruz. Elektrikli araç yarışları bir hız yarışması değil, bir verimlilik yarışması. Burada öğrencilerimizin kendi tasarlayıp ürettikleri araçlarla en az enerjiyi harcayarak en fazla mesafe gitmelerini ölçüyoruz. ” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.