DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2076797-0,83%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pekcanlı, “Atatürk’e benzememiş”

Pekcanlı, “Atatürk’e benzememiş”

ABONE OL
29 Ekim 2022 11:23
Pekcanlı, “Atatürk’e benzememiş”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Havsa Belediyesi tarafından ilçenin girişine konulan dev Atatürk portresinin Atatürk’e benzemediğini ve vatandaşlarında şikayetlerinin ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

Havsa Belediyesi tarafından konulan Atatürk portresi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e benzemediği gerekçesiyle sosyal medyada tepkileri topladı. Birçok kesimden tepkiler yükselmeye devam ederken, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı da, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan’a seslenerek Cumhuriyetin 100.yılına girerken oraya Atatürk’e benzeyen bir portre, heykel konulması gerektiğini ifade etti.

“ATATÜRK’E BENZEMİYOR”

Kamuoyunun eleştirilerini dikkate alarak dev Atatürk portresinin daha benzer bir görüntüyle değiştirilmesinin gerektiğini kaydeden Pekcanlı, “Atatürk’ün oraya konulması bence güzel bir düşünce.  Sadece oraya daha çok Atatürk’e benzeyen birini koysaydı değerli başkanımız, yani ben işin bu tarafındayım. Niye oraya konuldu, niye böyle bir büst müdür, anıt mıdır? Yani çok da bir şeye benzemiyor, gerçekten öyle. Bunun yerine daha güzel, Atamıza daha yakışan bir heykel konursa ben olumlu bakıyorum ama yani bu gerçekten olmamış. Çok değerli belediye başkanı bence gerçekten kamuoyunda çok tepkisini aldı. Bu eleştirileri dikkate alacağını umuyorum, Bekliyorum. Bir yanlış yapıldı bana göre, kendisi doğru olduğunu iddia edebilir. Daha doğrusu Atatürk’e benzemiyor zaten. Yani atamıza benzeyen Cumhuriyetimizin 99.yılında 100.yıla girerken ben de güzel bir heykel konulması tarafındayım. İnşallah değerli başkan vatandaşın bu uyarılarını ciddiye alır” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.