DOLAR 32,5411 -0.01%
EURO 35,0138 0.3%
ALTIN 2.425,590,11
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2100358-3,35%
Edirne
21°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pekcanlı, “Bazı kurumlar belediyeye karşı arayış içinde”

Pekcanlı, “Bazı kurumlar belediyeye karşı arayış içinde”

ABONE OL
28 Mayıs 2022 11:18
Pekcanlı, “Bazı kurumlar belediyeye karşı arayış içinde”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Trakya Üniversitesi’nin (TÜ) iş birliği ile düzenlenen ‘Edirne Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Sanayi Fuarı’ etkinliğine bilerek gitmediğini açıkladı.

Fuara katılmama sebebi olarak bazı kurumların belediyeye karşı bir arayış içinde olduğunu belirterek CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Yıllardır Kırkpınar’ın olduğu alanda ziraat ile ilgili tarım fuarı yapılıyordu. Niye bu sene buradan ayrıldı öteki tarafa verildi? Sanayi odasının tarımla ne kadar içli dışlı ilişkisi var? Ev sahipliği yapan Trakya Üniversitesinin Veterinerlik Fakültesi mi var? Bir Ziraat Fakültesi mi var?  Yani Çevre Vakfı’nın işi miydi her apartmanın bahçesine çocuk parkı koymak? Bir bakıyorsunuz Edirne’de belediyeye alternatif bir şeyler yapılmaya çalışılıyor” dedi.

 “HER APARTMANIN BAHÇESİNE ÇOCUK PARKI KOYMAK ÇEVRE VAKFI’NIN İŞİ MİYDİ?

ETSO, Trakya Üniversitesi, Çevre Vakfı ve Vali Ekrem Canalp’in hizmetlerinde belediye karşı üretilen etkinlikler, projeler olduğuna dikkat çeken CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Sanayi Odası ve Üniversitenin bu girişimi fuarcılık ve bölgenin tanıtımı adını doğru bir etkinlik ama, biliyorsunuz tarım fuarı Kırkpınar ile birlikte yapılan bir fuardı. Son birkaç yıldır özellikle kamunun, bunun içinde bazı STK’larda ve Sanayi odası gibi, üniversite gibi, ne yazık ki Belediye’nin etkinliklerine alternatif etkinlikler yapma arayışında olduklarını ben biliyorum. Giden valimizin bazı projelerinin gerçekleşmesi için bizlerde destek verdik ama, bir bakıyorsunuz Edirne’de belediyeye alternatif bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Yani Çevre Vakfı’nın işi miydi her apartmanın bahçesine çocuk parkı koymak. Belediyenin işiyken çevre vakfının işi miydi, valinin işi miydi? Kadın pazarı oluşturmak, evet bir kırsalı pazarı vardı, buna alternatif yaratmak valinin işi miydi? Çok hassas konular. Eleştirince buradaki insanlar bizi eleştirmeye başlayacak ama, hep böyle Edirne Belediyesi’nin kaptığı her şeye kamu kaynaklarıyla, odalarla bunları destekleyip, valilik böyle bir talepte bulununca odalardan, odalarda bu işlerin içine girmiş oluyorlar. Biz dikkatle takip ediyoruz. Örnek vermek istiyorum 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Tunca Nehri Islahı Projesi vardı. Bu projenin büyük kısmına bakın 3 Nehir 1 Şehir Projesi olarak Meriç Nehrinde uygulandığını göreceksiniz. Biz 2014 yılında Edirne halkına taahhüt ettik. Bu projelendirildi ama DSİ’yi geçemedi Edirne Belediyesi. Olağanüstü bir mücadele içine girildi. Aradan 5-6 yıl geçti sayın valimiz belki de bizim projemizden esinlendi ve 3 Nehir 1 Şehir projesini başlattı” dedi

“BU KURUMLAR SÜREKLİ ALTERNATİF ARAYIŞINDA”

ETSO ve Trakya Üniversitesi iş birliği ile gerçekleşen tarım fuarının, Kırkpınar’da yıllardır yapıldığını ve kurumların alternatif arayışlar içinde olduğunu söyleyen Pekcanlı “Hep bir alternatif arayış içindeler. Bu tarz kurumlar Edirne Belediyesine karşı. Yani yıllardır Kırkpınar’ı olduğu alanda ziraatle ilgili tarım fuarı da yapılıyordu. Niye bu sene buradan ayrıldı öteki tarafa verildi. Sanayi odasının tarımla ne kadar işli dışı ilişkisi var? Ev sahipliği yapan Trakya Üniversitesinin Veterinerlik Fakültesi mi var? Bir Ziraat Fakültesi mi var? Buna ev sahipliği yaptı. Bende işin açıkçası bu yüzden gitmedim. Edirne Belediyesi Edirne’nin belediyesi. Kurumlarda ve halktan ayrı bir noktada değil. Bu kurumlar sürekli alternatif arayışında. Bizde CHP olarak bütün bürokratlarla birlikte bu kurumların neler yaptığı tek tek not ediyoruz. Bu kurumlarda bunlardan bir tanesi. Yıllardır Kırkpınar ile bu fuarlar beraber yapılırdı. Bizde bu konuyu yakından takip ediyoruz” dedi

“BUĞDAY 8.5 LİRA OLUNCA BAYAT EKMEĞİ 5 LİRADA BİLE ALAMAYACAĞIZ”

Çiftçinin maliyetleri düşürülüp desteklendiği zaman 8.5 değil 5.5 liraya buğday vereceğini, ancak beklenti ile buğdayın 8 buçuk lira olması sonrası ekmek fiyatının da yükseleceğine dikkat çeken Pekcanlı, “Üreticinin talebi geçtiğimiz günlerde toplanan Ziraat Odası Başkanlarının da talebi, üreticinin sesini diye getirdiler. Bölgemizdeki hasat öncesi çiftçi beklenti içine girdi. Çiftçinin beklentisi 8,5 lira. Bu yönde oldu. Zaten maliyetlerin üzerine de küçük bir kar koyunca bu rakam normal bir rakam. Çiftçimiz adına. Geçen yıl 17 Mayıs’ta buğday fiyatı açıklandı. Bu senede sürekli kur fiyatlarından dolayı da fiyatlar daha açıklanamıyor. Bizde CHP olarak talep ettiğimiz ve beklediğimiz fiyat 8,5 lira. 8,5 lira olunca buğday Türkiye’de ne olacak önümüzdeki sene belki de bayat ekmeği bile 5 liradan alamayacağız. Bu tablo ortaya çıkıyor. İki tarafı da dengelememiz lazım. Üreticide tüketicide. Tüketiciyi yormayan fiyatlarla ekmek almaları gerekiyor. Bunun tek çözümü de aslında çiftçinin maliyetlerine devletin ortak olması. Eğer siz çiftçiyi düşünüp desteklemeyi artırırsanız. Üretim maliyetini düşürürseniz, tüketici de ucuz ekmek yer” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.