DOLAR 32,3279 0.23%
EURO 35,0528 -0.24%
ALTIN 2.281,920,21
BIST 8.971,341,87%
BITCOIN 22839181,30%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Pekcanlı üçüncü kez ipi göğüsledi

Pekcanlı üçüncü kez ipi göğüsledi

ABONE OL
10 Şubat 2020 10:10
Pekcanlı üçüncü kez ipi göğüsledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanlığının 37’inci Olağan İl Kongresi’nde mevcut il başkanı Fevzi Pekcanlı ile Serkan Liznak’ın listeleri yarıştı. 506 delegenin oy kullandığı kongrede 313 delegenin oyunu alan Fevzi Pekcanlı 3’üncü kez il başkanlığına seçildi. Serkaz Liznak ise 193 delegenin oyunu aldı.

CHP Edirne İl Başkanlığının 37’inci Olağan İl Kongresi partililerin yoğun katılımı ile Margi Otel’in Konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongrenin divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak yaptı.

Kongre zeybek ve halk oyunları gösterisiyle başladı. Gösteriler sonrası ‘Mustafa Kemal’in Çocuklarıyız’ adlı kısa bir video sunumu gerçekleştirildi.

Kongrenin açılışında konuşan divan başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Bu kurultayın çok ayrı bir önemi ve özelliği var. Geçen yıl yerel seçimlerini ardından mart’ın sonu bahar olacak dedik ve martın sonu bahar oldu. 28-29 Martta yapacağımız kurultay CHP’nin iktidara yürüyüş kurultayı olacak” dedi.

CİRAVOĞLU: “OY KAYBI YAŞANIYOR”

Öztrak’ın ardından konuşan CHP Edirne eski İl Başkanı Şükrü Ciravoğlu, CHP’nin Edirne genelinde oy kaybı yaşandığını, örgüt yapılanmasının sorunlu olduğunu, parti içi demokrasiden uzaklaşıldığının vurgularını yaptı.

BECAN: “PARTİ İÇİ KAVGALAR BİTMİYOR?”

Ciravoğlu’nun ardından Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Uzunköprü eski Belediye Başkanı Enis İşbilen’i ve bazı partilileri eleştirdi. Becan; “Kamuoyu önünde parti içi kavgalar hiç bitmiyor gibi gösterenlere anlamamı lütfen kimse benden beklemesin. Kendi işimizle mücadele ediyoruz tamam. Elbet bunu demokrasinin gereği bunu inkar etmemiz mümkün değil ama sen AKP ilçe başkanından çok beni ilçe başkanımı eleştiriyorsan AKP belediye başkanından çok benim belediye başkanımı eleştiriyorsan, bu işte bir yanlışlık var. O zaman ben sana şunu sorarım; seçim meydanlarında de mevcut iktidar ile mücadele ederken partimin oyuna bir fazlasını yüklemeye çalışırken güneş beni yakarken, yağmur beni ıslatırken soğuk beni dondururken, sen neredeydin? Neredeydi biliyor musunuz? Klavye başında delikanlılık yapıyorlar, akıl veriyorlardı. Başka partilerin kapılarında adaylık dilenenler, ülkemizin ve partimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ağızlarına alırken iki kere düşünecekler” dedi.

GÜRKAN, “EMEK VERMEYENLERİN ELEŞTİRMEYE HAKKI YOK”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da il başkanlığına aday olan Fevzi Pekcanlı ve Serkan Liznak’ın kongrenin bitiminde kürsüye çıkarak birbirlerini kucaklayacaklarını belirterek, “Bir seçim boyunca Özlem’in dediği gibi 116 gün boyunca 45 gün boyunca 90 gün boyunca aylarca, partinin hiçbir seçim çalışmasında bir saat bile katılmayan ama kendisine Cumhuriyet Halk Partiliyim diyen.  Şimdi kimse kusura bakmasın demeyeceğim, kusura bakan kusura baksın bu Cumhuriyet Halk Partiliyi mi büyüklerimizden farklı öğrenmişiz. Bütün kampanya boyunca Parti’nin adayının etrafında çalışmak değil aman ha görüneyim diye gayret gösterenler Cumhuriyet Halk Partili ise, hiç kimse kusura bakmayacak. Onlara öyle eleştirme hakkı falan yok geleceksin emek vereceksin, titreyeceksin boncuk boncuk terleyeceksin. O zaman beni de Faik Öztrak’ da genel başkanı da İl Başkanı da eleştirmeye hakkın olacak. Sıcak mekanında otururken Cumhuriyet Halk Partisi’nin ya senin Parti’nin adayının karşısındaki bir rakiple fotoğraflar vereceksin gülümseyerek ama kendi adıyla bir fotoğrafı bile çektirmeyeceksin. Diğer Parti’nin adayı sana danışmanlık teklif edecek sen gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen olur mu öyle şey seçilip benim adayım Parti’nin adayı Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı kazanacak nasılsa demek yerine kazanırsa düşünürüz diyeceksin. Sonra da çıkacaksın burada ahkam keseceksin” dedi.

CHP Edirne eski Milletvekili Kemal Değirmendereli, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aydın, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan CHP Edirne Milletvekili Dr. Okan Gaytancıoğlu, CHP İl Başkanı Adayı Fevzi Pekcanlı ve Serkan Liznak birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. 506 delegenin oy kullandığı kongrede 313 delegenin oyunu alan Fevzi Pekcanlı 3’üncü kez il başkanlığına seçildi. Serkaz Liznak ise 193 delegenin oyunu aldı.

PEKCANLI , “ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”         

Kongrenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Bütün partililerime, 11 bin üyenin tamamına hiç kimseyi ayırmadan, partimizin daha büyütmek için iktidara yürümek için bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Üçüncü dönem İl Başkanlığını kazandım. Üçüncü dönem kurultay delegesiyim. Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Örgütü’nde böyle bir tarih yok. 42 yaşındayım, çok duyguluyum. Bütün herkese teşekkür ederim. Yolumuza devam edeceğiz. Eksiklerimiz vardı, tamamladık, tamamlayacağız. Daha çok çalışacağız. Biz de eksikliklerimizin farkındayız. İnşallah bu dönem belki kurultayda daha farklı ufuklara yelken açmak isteyeceğim. Önümüzdeki süreçte partimizi en iyi şartlarda iktidara hazırlamak için elimizden geleni yapacağız. Serkan’da benim arkadaşımdır beraber yarıştık. Biz rakip değiliz, yol arkadaşıyız. Hiçbir zaman tek adaylık seçimden yana değilim. Tek aday olarak da hiçbir yere gelmedim. Edirne’deki bütün üyelerimize sesleniyorum. İletişim kuralım sonucu çözelim. Böyle bir sıkıntı olmayacak bizde. Hakkımızda hayırlısı olsun” dedi.

Üçüncü kez Edirne İl Başkanlığına seçilen Fevzi Pekcanlı’nın yönetimi ise şu isimlerden oluştu;

YÖNETİM KURULU ASİL

Türker Altıerler, Murat Aran, Oğuz Atasayarlar, Fatma Bayko, Anıl Buğra Çetin, Özge Çınar, Cenk Ergüden, Ahmet Erken, Şenol Geçmiş, Samet Kahraman, Emel Geçginci Kara, Fevziye Kirezci, Murat Milon, Ulaş Özgen, Emin Sarvan, Erdinç Sengör, Zafer Sünter, Rasim Şahin, Bahar Şevik, Korcan Tuna

İL DİSİPLİN ASİL

Recebiye Atik, Cengiz Başyurt, Hüsnü Bulut, Yağmur Ayten Kara, Halim Oduncu, Hakkı Peköz, Mustafa Sarıcan, Mustafa Kemal Şanoğlu, Feridun Tunca

KURULTAY DELEGELERİ

Fevzi Pekcanlı, Recep Gürkan, Özlem Becan, Burak Güngörmedi, Özkan Günenç, Erol Dübek, Muammer Çetiner, Mehmet Ormankıran

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.