DOLAR 32,3398 0.17%
EURO 35,2124 0.06%
ALTIN 2.246,350,14
BIST 8.718,11-1,25%
BITCOIN 2124680-2,79%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Pet Park açıldı

Pet Park açıldı

ABONE OL
6 Ekim 2022 16:14
Pet Park açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi tarafından Yeni Mahalle Şehit Okan Koç Caddesi üzerinde hazırlanan “Pet Park”, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Saat 16.00 sıralarında başlayan açılışa; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Klinisyen Veteriner Hekimleri Derneği Başkanı Tarık Akan, Edirne Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Kerim Yapça, KEHAYKO Derneği Başkanı Sevinç Cebeci, mahalle muhtarları, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim amirleri, daire amirleri, hayvan severler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKIP KORUMALIYIZ”

Açılışta konuşan Keşan Belediyesi Veteriner Hekimi Hasan Nural, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Hayvanlar sadece bugün değil her gün korumamız gereken canlılar.  Sadece bir gün hatırlamak yetmiyor. Onların da can taşıdığının farkında olmamız gerek. Can dostlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu parkın açılmasında başta Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu olmak üzerek emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Burayı hep birlikte sahip çıkıp korumalıyız.” dedi.

“KEŞAN’IN CANLILARA NE KADAR ÖNEM VERDİĞİNİ GÖSTEREN BİR PARK”

Daha sonra söz alan Akan ise Pet Park’ın açılışında olmaktan onur duyduğunu belirterek, şunları söyledi: “Keşan’ın canlılara ne kadar önem verdiğini gösteren bir park. Belki Türkiye’nin en büyük hayvan sağlığı merkezi, parkı. Bu parkın oluşumunda emeği geçen başta kıymetli Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu olmak üzere tüm belediye personelimize teşekkür ederim.”

“EVCİL HAYVAN PARKIMIZI HİZMETE SUNUYORUZ”

Tarık Akan’ın ardından Mustafa Helvacıoğlu söz aldı.

Patili dostların en yakın arkadaşları, hayvanseverleri Keşan’da bir ilk ile buluşturduklarını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Bugün Yeni Mahalle’de, bir yeniliğe imza atıyoruz. Klasik park anlayışına son vermeye devam ediyoruz. İleri Dönüşüm Parkından Macera Parkına 13 temalı parkımız bir yenisini daha ekliyoruz. Keşan’da bir ilki gerçekleştiriyor, evcil hayvan parkımızı hizmete sunuyoruz. Parkımız Keşan’ımıza, hayvansever Keşanlılara, Keşan’ın can dostlarına hayırlı ve uğurlu olsun. Evcil hayvanlarımız, kimisine göre ailenin bir parçası. Kimine göre tek ailesi. Bir evde bir pati varsa o evde sempati vardır, o evdekilerde empati vardır. Biri evinde bir can dostu besliyorsa, o evde stres azalır, yalnızlık azalır, hastalık azalır. O evde kalp sağlığı artar, sosyalleşme artar, merhamet artar. Ben dünyanın birçok çağdaş ülkesinde hayvan sevgisine tanıklık ettim. Bugün Avrupa Birliğinde 88 milyon hanede en az bir evcil hayvan var. Evlerde beslenen kedi sayısı 110 milyon evlerdeki köpek sayısı 90 milyon. Türkiye’de pandemi sürecinde bizde de sayı arttı. Bugün ülkemizde evlerdeki köpek sayısı 1 milyon 200 bin, kedi sayısı 4 milyon 100 bine ulaştı. ‘Sokak Canları Yaşam Semineri’nde dediğim gibi Keşan’ın hayvanseverleriyle gurur duyuyoruz. Onların daha da çoğalmasını diliyoruz. Çoğalacağına da inanıyoruz. Sizler de Keşan’la gurur duyabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

“KEŞAN’DA İLK VE TRAKYA’DA TEK”

Keşan Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin Trakya’nın en büyük bakım evi olduğunun altını çizen Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “2’ncisi düzenlenen pet festivalimiz, Türkiye’nin en özel festivallerinden biri. Keşan sahiplendirme çabasıyla Türkiye’nin öncü kentlerinden. Keşan, tonlarca mamadan binlerce rehabilitasyona Türkiye’ye örnek bir şehir. Evcil hayvan parkımız da Keşan’da bir ilk ve hatta sanırım Trakya’da da tek. Çaba Keşan Belediyesi’nin, destek Keşanlı pati dostlarının, gurur ise Keşan’ın gururudur. Değerli katılımcılar, sloganı ‘Beslenme ilk ilaçtır’ olan dünya markası Royal Canin, evcil hayvan parkımıza sundukları katkılarla bize ilaç olmuştur. Royal Canin markasına katkıları için huzurunuzda teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Royal Canin Türkiye Müdürü Aslı Çelikkol Hanımefendiye ise buradan selamlarımızı ve teşekkürlerimizi iletiyoruz. Hemşehrimiz Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Tarık Akan’a katkıları, destekleri, özverileri için sizlerin huzurunda kalpten teşekkür ediyoruz. Yanı sıra, parkımıza katkı sunan; HAYDİ Hayvan Durum İzleme Ekiplerine, Keşan Sokak Hayvanları Koruma Derneğine ve Keşan Belediyemizin çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Keşan’ın ilk evcil hayvan parkı, can dostlarımıza ve onların hayat arkadaşı sizlere hayırlı olsun.”

Konuşmaların ardından Trakya 2. Pet Fest kapsamında düzenlenen kedi köpek güzellik, fotoğraf ve kompozisyon yarışmalarında dereye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmalarda dereceye girenler şu şekilde:

Hayvan Sevgisi Temalı Resim Yarışması: Nisan Öztürk, Bulut Kayra Bozkurt, Derin Karagöz

Kedi Güzellik Yarışması: Sevinç Çoban (Leydi), Ayşegül Nişancı (Ponçik), Fatime Gemici (Eylül)

Köpek Güzellik Yarışması: Ahmet Dönmez (Maylo), Nilgün Kaba (Nagisa), Nafiye Türkkal (Üzüm)

Hayvan Sevgisi Temalı Fotoğraf Yarışması: Münire Defne Durmaz, Serra Yıldırım, Melisa Pirinççi

Hayvan Sevgisi Temalı Kompozisyon Yarışması: Suden Taslı, Berkay Kıran, Eslin Göktepeli

Ödül töreninin ardından parkın yapımında emeği geçenlere plaket takdim edildi ve açılış kurdelesinin kesildi.

Hayvanseverler can dostlarıyla pet parkın tadını çıkarırken, açılış programı ikramların ardından sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.