DOLAR 32,3310 0.24%
EURO 35,0949 -0.12%
ALTIN 2.298,420,93
BIST 9.054,222,81%
BITCOIN 22791750,57%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pilates Kursu büyük ilgiyle başladı

Pilates Kursu büyük ilgiyle başladı

ABONE OL
11 Ekim 2022 12:35
Pilates Kursu büyük ilgiyle başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kursun ilk günü nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da kursiyerleri ziyaret ederek, başarılar diledi.

Keşan’da spor yapmak isteyen herkes için imkanlar oluşturmaya gayret ettiklerinin altını çizen Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımızın sporla iç içe bir hayatı olması için çalışıyoruz. Bunun için uzman eğitmenlerle çalışıyor hem Keşan’ımızda sportif altyapıyı güçlendiriyor hem de tesislerimizin sayısını ve içeriğini geliştiriyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız en başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmesini istiyoruz. Hemşehrilerimizin hayatlarını en sağlıklı şekilde idame ettirmeleri için uğraşıyoruz. Kursa katılan herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

Pilates Kursu’nda ilk çalışmalara katılan 50’yi aşkın kursiyer, Keşan Belediyesi Spor Koordinatörü Mürvet Buruk nezaretinde çalışmalara başladı.

Keşan Belediyesi’nin Pilates Kursu; pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri; sabah 09.30-10.30 saatleri arası akşam da 18.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Pilates kursu hakkında bilgi veren Buruk, pilatesin özel ekipmanlar sayesinde vücuttaki tüm kas gruplarını çalıştırmaya yönelik egzersizlerin peşi sıra gelmesiyle oluşan antrenman sistemi olduğunu bildirdi.

Mürüvet Buruk, pilatesin kasları güçlendirmeye, esnekliği artırmaya ve vücudun genel sağlığını iyileştirmeye dönük bir egzersiz sistemi olduğunu belirterek, “Pilates ile hem zihinsel rahatlama hem de beden bilinci sağlanabilir. Pilates yapmanın yaşı yok. Ciddi bir sağlık sorunu olmayan herkes, pilates yapabilir. Pilates yaparak incelmek ve sağlıklı kiloda kalmak mümkün. Düzgün bir duruş kazandırmanın yanı sıra sırt ve bel ağrılarından kurtulmaya, biçimli bir vücuda sahip olmaya yardımcı olan pilates, esnekliği artırarak günlük yaşamı kolaylaştırır.” dedi.

Pilatese, kas ve eklem rahatsızlıklarını gidermeye yardımcı bir rehabilitasyon yöntemi olarak bakılabileceğini de kaydeden Buruk, şunları söyledi: “Kas ve eklem rahatsızlıklarından muzdarip olanların, fizik tedavi uzmanının onayıyla pilates yapmaları kendi vücutları için çok yararlı olabilir. Pilates, tüm vücudu çalıştıran egzersizleri bir araya getirip geliştiren bir spor dalı. Zihin ve vücudu bir noktada topluyor. Bir nevi nefes terapisi diyebiliriz. Dengeyi, koordinasyonu artırıyor, stres düzeyini azaltıyor. Spor yapmak isteyen herkesin ihtiyaçlarını karşılayacak bir egzersizdir pilates.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.