DOLAR 32,3428 0.19%
EURO 35,1255 -0.17%
ALTIN 2.239,87-0,15
BIST 8.890,101,97%
BITCOIN 2032344-7,93%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Polis maske uyarısı yaptı, ortalık karıştı

Polis maske uyarısı yaptı, ortalık karıştı

ABONE OL
23 Eylül 2020 17:17
Polis maske uyarısı yaptı, ortalık karıştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de polisin maske takmaları yönünde uyardığı iki kişi polise saldırınca olay çıktı. Polise saldıran iki kişiye çevrede bulunan esnaflarda müdahale etti. Bu anlar çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Kentte iddiaya göre Sabuni Mahallesi’nde, Yunus polisi ekipleri maskesiz dolaşan iki kişiye maskelerini takmaları yönünde uyarı yaptı. Maske takmamakta ısrar eden iki kişiden polis ekipleri bu sefer kimliklerini istedi. Bunun üzerine küfürler savuran iki kişi polise saldırdı. Polisle kimliği belirsiz şahıslar arasında çıkan arbedeyi gören çevredeki bazı esnaflarda olaya müdahale ederek polise yardımcı olmaya çalıştı. Bu anlar çevrede bulunan bir işyerinin güvenlik kamerasına anbean yansındı.

Polis kimliği belirsiz kişileri kelepçeleyerek gözaltına alırken olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

VALİLİK OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Edirne Valiliği de konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan olayda iki polisin hafif şekilde yaralandığı, konuyla ilgili gerekli çalışmaların başladığı belirtildi.

Valiliğin açıklamasında şöyle denildi;

“23.09.2020 günü 11.00 -12.30 saatleri arasında “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganı ile yapılan denetimlerde ilimiz Saraçlar Caddesi üzerinde maske takmayan iki şahıs Yunus ekiplerimiz tarafından durdurulmuştur.

Maskelerini takmamakta ısrar eden şahıslara kimlikleri sorulduğunda kimlik beyan etmemişlerdir. Şahıslar kimlik tespiti için polis merkezine götürülmeleri sırasında görevli ekiplerimize mukavemette bulunmuşlardır. Şahıslara yapılan müdahale esnasında bir polis memurumuz yere düşerek bir polis memurumuz da çıkan arbede esnasında hafif şekilde yaralanmıştır. Görevli polis memurlarına mukavemette bulunan iki şahıs, kademeli olarak güç kullanılıp etkisiz hale getirilmiştir.

Polis Merkezine götürülen şahısların yapılan kimlik kontrollerinde B.A ve A.I oldukları tespit edilmiş olup, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla haklarında “görevli memura mukavemet “ ve “kasten yaralama“ suçlarından işlem başlatılmış ve ilgili şahıslar gözaltına alınmışlardır. Ayrıca maske takmadıkları ve kimlik beyan etmedikleri için ilgili şahıslar hakkında gerekli idari işlemler yapılarak para cezası uygulanmıştır. Ayrıca meydana gelen olayın bütün yönleriyle ele alınacağı idari bir tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.