DOLAR 32,5996 0.35%
EURO 34,8177 0.17%
ALTIN 2.511,681,11
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20928411,94%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Polisler, korudukları binanın önünde bu kez protesto düzenledi

Polisler, korudukları binanın önünde bu kez protesto düzenledi

ABONE OL
17 Mayıs 2022 12:12
Polisler, korudukları binanın önünde bu kez protesto düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bosna Hersek Bağımsız Polis Sendikaları Federasyonu tarafından başkent Saraybosna’daki parlamento binası önünde kötü çalışma koşulları ile hükümetin umursamaz tavrı protesto edildi.

Balkan News’te yer alan habere göre; Bağımsız Polis Sendikaları Federasyon Başkanı Dragan Krvavac, protestoların memnuniyetsizliklerini ifade etmek için attıkları ilk adım olduğunu belirterek, hem hükümet hem de muhalefetin kendilerini görmezden geldiğini savundu.

Krvavac, yaşanabilecek kazalara karşı sigortası ve toplu iş sözleşmesi olmayan tek polis memurlarının Bosna Hersek’teki devlet polisleri olduğunu ve maaşlarının 3-4 kez düşürüldüğünü sözlerine ekledi.

Polis Birimleri Koordinasyon Dairesi Başkanı Faris Salan da polislerin ülkedeki en düşük maaşa sahip kamu görevlileri olduğu konusunda uyarıda bulunduklarını ifade ederek, “Saraybosna Kantonu ve Sırp entitesinde maaşlar daha yüksek ve zam yapıldı. İşe gelecek paramız yok. Bu binada korumakta olduğumuz insanlar, canımızı verecek olan bizlerin şimdi protesto ediyor olmamızdan utanıyorlar mı?” dedi.

Bosna Hersek Sınır Polisi Sendika Başkanı Emir Tanovic de sınır polis memurlarının da zor durumda olduğunu ve kendilerini kimsenin önemsemediğini söyledi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.