DOLAR 32,3237 0.21%
EURO 35,1211 -0.03%
ALTIN 2.298,940,96
BIST 9.059,682,87%
BITCOIN 2286549-0,55%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Postmodern darbe’ üzerinden 26 yıl geçti

‘Postmodern darbe’ üzerinden 26 yıl geçti

ABONE OL
28 Şubat 2023 10:14
‘Postmodern darbe’ üzerinden 26 yıl geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edine İl Başkanı Av Sinan Tekin, 26. yılında “28 Şubat Postmodern darbesi” ile ilgili açıklamada bulundu.

Av. Sinan Tekin, “Postmodern bir çağı yaşarken bu çağda bu isimle anılan bir de darbe yaşadı insanımız. Bu darbe, 1997 yılının 28 Şubat’ında rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan liderliğindeki 54. REFAHYOL hükümetini istifaya zorlayan ‘postmodern’ zihniyetler tarafından planlanan bir darbeydi!” şeklinde konuştu.

Ülkemiz siyasi tarihinin, milletimize yapılan engellemeler, tahakkümler ve baskılarla dolu olduğuna vurgu yapan Av. Tekin; “Oysa milletimiz tüm insanlığa adalette, güzellikte, iyilikte, doğrulukta önde olabilecek bir millet. Geçmişte ecdadımızın yaptığı da bu idi. 28 Şubat darbesini yapanların hedefi, REFAHYOL Hükümetinin izlediği şahsiyetli dış politikaydı. Bu durum elbette İsrail, ABD ve AB’nin menfaatleri ile örtüşmüyordu. Milli Görüş’ün o zamanki partisi, Refah Partisi’nin iktidar olmasından rahatsız olmuşlardı. Sorun sadece düşünce özgürlüğü ve halkın giyim kuşamı değildi. Devletin iliğini sömüren, yüzde 125 ile devlete para satan haramzade rantiyenin soluk borularının kesilecek olmasının da etkisi vardı bu süreçte. ‘Beşli Çete’, Bir kısım askerler, TÜSİAD, Barolar, İşçi Sendikaları ve Medya Refah-Yol Hükümetinin üstünde büyük bir baskı kurarak her gün akla hayale gelmedik ithamlarla bir takım açıklamalar yaptılar. Tüm bunların hedefi Refah-Yol Hükümetini yıkmak, mevcut statükoyu devam ettirmektir” dedi.

Milli Görüş Lideri Prof. Necmettin Erbakan’ın yaşadığı dönemde “çığır açan” bir önder olduğunu, önderlerin yeni oluşturdukları kavramlarla yeni bir sistem, yeni bir yol ve yeni bir çığır açtıklarını kaydeden Av. Sinan Tekin, “Erbakan, bu özelliklerin tamamı ve en mütekâmil bir şekilde kendisinde toplanmış bir şahsiyetti. Gücünü, deha derecesindeki zekâsı ve güçlü kavrayışından, inancından, davasına bağlılığından, memleketini ve milletini sevmesinden alıyordu” açıklamasını yaptı.

Milli Görüş Hareketi’nin önemine de değinen Av. Tekin, “Milli Görüş Hareketi; yerliliği ve Milliliği esas alan, kendi inanç ve değerlerini muhafaza ederek ülke sathında hem maddi hem de manevi kalkınmayı hedefleyen bir vizyon ortaya koymuştur. Milli Görüş’ün yegâne temsilcisi Saadet Partisi, Milli Görüş’ün diğer partilerinin kaldığı yerden ülkemize ve milletimize hizmete her an hazırdır” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.