DOLAR 32,5827 0.03%
EURO 34,9409 0.06%
ALTIN 2.428,08-0,07
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2175555-0,62%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Promet, “Yüzyılın yalanıdır”

Promet, “Yüzyılın yalanıdır”

ABONE OL
30 Ocak 2020 10:06
Promet, “Yüzyılın yalanıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hak İş Sendikası Edirne İl Başkanı Emre Promet, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Yüzyılın anlaşması” adıyla lanse ettiği plan, bizim ve Filistinliler için Yüzyılın yalanıdır. Filistinliler için yüz yılın ihanetidir” dedi.

ABD Başkanı Trump’ın Yüzylın anlaşması’ kamuoyuna duyurduğu planın bir yalan ve ihanetten ibaret olduğunu ifade eden Hak İş Sendikası Edirne İl Başkanı Promet şunları söyledi:

“Trump’ın “Yüzyılın anlaşması” adıyla lanse ettiği plan, bizim ve Filistinliler için Yüzyılın yalanıdır. Filistinliler için yüz yılın ihanetidir. Bu ihanete asla izin vermeyeceğiz, asla geçit vermeyeceğiz. Kudüs, İsrail’in değil Filistin’in ezeli ve ebedi Başkentidir” açıklamalarında bulundu. Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul eden, Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim yerlerine legalite tanıyan, Ürdün Vadisi’nin kontrolünün İsrail’e verilmesini öngören ve yaklaşık 6 milyonu bulan Filistinli mültecilere geri dönüş hakkı vermeyen bu plan,  tamamen taraflı bir planın parçasıdır. HAK-İŞ Konfederasyonu ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak, kardeş Filistin halkının daima yanında olacağımızı, Filistin topraklarında, Başkenti Kudüs olan,  bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar çalışmaya devam edeceğimizi, Filistin’in kabul etmeyeceği hiçbir planı desteklemeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Sözde barış planını açıklayan ABD Başkanı Trump ve destekçilerine bir kez daha hatırlatıyoruz ki; Siyonist İsrail devleti, İşgal politikalarına son verip geriye çekilmeden Orta Doğu’ya barış gelemez” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.