DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2074828-1,51%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Promosyonda mutlu son

Promosyonda mutlu son

ABONE OL
7 Eylül 2022 10:56
Promosyonda mutlu son
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Sen Edirne Şube Başkanı Erhan Turhan, yaptığı açıklamada, 14 Ocak 2022 tarihindeki başvuru ile başlatmış oldukları mevcut promosyon anlaşmasının güncellenmesi hususunun o günden bu zamana geçen çetin mücadelelerin sonucunda 05 Eylül 2022 tarihinde mevcut bankanın sunmuş olduğu 26 bin 300 TL’lik teklifin komisyonca kabul edilerek mutlu sonla tamamlandığını bildirdi.

“GÜNCELLEME ZARURİ HALE GELDİ”

Ekonomik dalgalanmalar öncesi Haziran 2021 de gerçekleştirilen promosyon ihalesinde 5 bin 390 TL ile en yüksek teklifi veren Akbank ile imzaların atıldığını belirten Turhan, sonbahar ile birlikte küresel ekonomik kriz ve buna bağlı enflasyonun sonucu olarak maaş oranlarındaki artışın bankaların karlılık oranını katlayarak artırdığını ve personelin aldığı maaş promosyon ücretlerinin erimesi ile güncellemenin zaruri hale geldiğini söyledi.

“ÇOK ÇABA SARF ETTİK”

Turhan, Üniversite bünyesindeki sağlık iş kolunun yetkili sendikası olarak Ocak zamlarının ortaya çıkması ile birlikte hemen başvurularını yaptıklarını ancak geçen zaman içerisinde başta banka olmak üzere önlerine çıkan türlü engelleri aşmak için çok çaba sarf ettiklerini belirtti.

“TALEP RESMİ OLARAK İLETİLDİ”

Temmuz ayında Üniversite yönetimi ile yapılan toplantıda, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun mevcut bankanın revize etmesi veya sözleşmenin fesh edilerek yeni ihaleye çıkılması konusundaki iradesi ile sürecin hızlandığını belirten Sağlık-Sen Edirne Şube Başkanı Turhan, 10 Ağustos 2022 tarihinde Akbank Bölge Müdürünün rektörlük binasına çağrıldığını ve güncelleme talebinin resmi olarak kendilerine iletildiğini söyledi.

“EMEKTEN GELEN GÜCÜN ÖNÜNDE HİÇBİR İRADE DURAMAZ”

Turhan, 5 Eylül 2022 tarihine kadar Akbank’ın güncelleme yapmayacağını belirtmesine rağmen gerek Üniversite yönetiminin gerekse çalışanların temsilcisi olarak kendilerinin dik duruşları ve kararlı tutumları neticesinde Akbank’ın güncelleme teklifini sunmak üzere bir toplantı talebinde bulunduğunu ve en nihayetinde geri kalan 24 aylık süre için 26 bin 300 TL’lik teklifin komisyonca kabul edildiği belirtildi.

“GÜNCELLEMEDE NİHAYETE EREN İLK KURUMUN TRAKYA ÜNİVERSİTESİ”

Ülke geneli sağlık kurumları ve üniversitelerce başlatılan promosyon ücretlerinin güncellenmesi konusundaki adımların içerisinde şu ana kadar nihayete eren ilk kurumun Trakya Üniversitesi olduğunu belirten Turhan, bu hususun kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirtti.

Turhan, başta Üniversite Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Genel Sekreter Ahmet Sezgin olmak üzere kararlı bir duruş sergileyen herkesin ve güncellemeyi gerçekleştirerek iptal sürecinin ve buna bağlı olası çıkmazların önüne geçen Akbank’a teşekkür etti.

“SIRADA EK ÖDEME YÖNETMELİĞİNİN ÜNİVERSİTE ÇALIŞANLARINI DA KAPSAMASI VAR”

Turhan, 606 Sağlık Sen gönüllüsünce kendilerine emanet edilen yetkinin en büyük sorumluluğunu söz verildiği gibi makul süreler içerisinde çözüme kavuşturduklarını, sıra da ise dava sürecinde olan bazı birimlerin riskli birime geçirilmesi ve Sağlık Bakanlığınca çıkartılan ek ödeme yönetmeliğinin üniversite çalışanlarını da kapsaması olduğunu söyledi.

Turhan, 5 Eylül 2022 tarihinde atılan imzalarla geri kalan 24 ay için teklif edilen 26 bin 300 TL’nin imza tarihinden 10 gün sonra 15 Eylül maaş ödemeleri ile birlikte çalışanların hesabına geçeğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.