DOLAR 32,4516 0.11%
EURO 34,5018 0.01%
ALTIN 2.467,23-0,63
BIST 9.559,95-1,24%
BITCOIN 2062039-4,13%
Edirne
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Razgrad Hayvanat Bahçesi’ndeki aslan Lübo diyete girecek

Razgrad Hayvanat Bahçesi’ndeki aslan Lübo diyete girecek

ABONE OL
23 Mayıs 2020 13:30
Razgrad Hayvanat Bahçesi’ndeki aslan Lübo diyete girecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’ın Razgrad şehrindeki hayvanat bahçesinde bulunan Lübo adlı aslan diyet ile tedavi edilecek. Fazla kilosundan dolayı aslan özel beslenme rejimine geçecek. Aslanın beslenme rejimi büyük kendi cinsleri beslenme uzmanı Velizar Angelov tarafından hazırlanacak. Velizar Angelov, aslana bakan personele hayvanın daha fazla hareket etmesini teşvik etmek için özel hareketler de önerecek.

Hayvanın durumu iyileştikten ve epidemiyolojik duruma karşı önlemlerin kalkmasının ardından “Dört Pati” birliği Almanya’lı doktor Frants Jorits’i Razgrad’a davet ederek aslan Lübo’ya tam muayene yaptıracak.

Razgrad Belediye Başkanı ve “Dört Pati” üyeleri arasında düzenlenen görüşmede Razgrad hayvanat köşesinde aslanların bakımı ile ilgili iki kurumun işbirliği konusuna da değinildiği bildiriliyor.

Ayrıca, bir ay sonrası için ikinci bir görüşme de kararlaştırıldı. O zaman Razgrad belediyesinin sahip olduğu bütün aslanların bulunduğu yer ve durumları hakkında bilgiler de özetlenecek.

Razgrad Belediye Başkanı Denço Boyadciev, Bulgaristan genelinde Razgrad aslanlarının bulunduğu bütün hayvanat bahçelerini de bizzat ziyaret etmeyi düşünüyor.

Kaynak: https://www.bnr.bg/tr/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.