DOLAR 32,5648 0.15%
EURO 34,9135 0.71%
ALTIN 2.431,81-0,02
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21765920,93%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Risk haritası yeşile dönüyor

Risk haritası yeşile dönüyor

ABONE OL
21 Aralık 2020 11:19
Risk haritası yeşile dönüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de İçişleri Bakanlığınca uygulanan akşamları ve hafta sonları sokağa çıkma yasakları meyvelerini vermeye başladı. Vakalardaki düşüş Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına da yansırken, kısıtlama öncesi neredeyse tamama yakını kırmızı olan kent haritasında yeşil alanlar oluşmaya başladı.

Edirne’de geçtiğimiz ay Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs vakalarında en çok artış gösteren 15 il arasında göstermesinin ardından vakalardaki artış Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulamasına da yansımış kent merkezindeki harita neredeyse tamamında ‘yüksek risk’ anlamına gelen kırmızı renge boyanmıştı.

KISITLAMALAR VE VATANDAŞLARINDA KURALLARA UYMASI ETKİLİ OLDU

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm yurtta akşamları ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başlaması ve vatandaşlarında maske, mesafe ve hijyen tedbirlere uyması ile birlikte Edirne’deki vaka oranlarında ciddi düşüşler yaşandı.

KIRMIZI ALANLAR YEŞİLE DÖNÜYOR

Kentte vaka sayılarındaki düşüş, Sağlık Bakanlığı’nın HES uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Kısıtlama öncesinde kentin büyük çoğunluğu ‘yüksek risk’ anlamına gelen kırmızı renkle kaplıyken, kısıtlamanın üçüncü haftasında riskli bölgelerdeki azalışlar dikkat çekti.

SAĞLIK MÜDÜRÜ YILDIRIM DA DÜŞÜŞE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Edirne İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım da önceki gün yaptığı açıklamada kentteki koronavirüs vakalarında belirgin bir düşüş olduğuna dikkat çekerek, “Edirne’de başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın özverili çalışmaları, halkımızın dikkat ve desteği sayesinde hem Kovid-19’a yakalanan sağlık çalışanlarımızın sayısında hem de vaka sayılarında belirgin bir düşüş söz konusu olup, hastane hizmetlerimizde ve yoğun bakım ünitelerimizde hiçbir sorun bulunmamaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Öte yandan kentteki koronavirüs vakalarındaki belirgin düşüş nedeniyle tedbirler elden bırakılmazken Edirne Valiliğinin koordinasyonun da İl Özel İdare ve Belediye ekiplerinin kent genelindeki dezenfekte çalışmaları aralıksız sürüyor. Ekipler, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanların yanı sıra kentteki apartmanlar, iş yerleri, market ve bakkallarda da sık sık dezenfekte çalışmaları yapıyor.

DENETİMLER HIZ KESMİYOR

Kentin işlek caddelerinde ve sokaklarda de emniyet ve zabıta ekiplerinin sosyal mesafe, maske ve hijyen denetimleri de hız kesmeden devam ediyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Saraçlar ve Çilingirler Caddesi’nde emniyet ekipleri vatandaşları sık sık koronavirüs tedbirlerini hatırlatarak, kurallara uymalarını yönündeki uyarılarda bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.