DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2073154-1,05%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Roket şampiyonluk için fırlatılacak

Roket şampiyonluk için fırlatılacak

ABONE OL
29 Ekim 2021 11:58
Roket şampiyonluk için fırlatılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan Simurg Roket Takımı, dünyanın en önemli bilim, teknoloji ve uzay festivalleri arasına giren TEKNOFEST kapsamında düzenlenen “Roket Yarışması”nda 544 takım arasından ilk 55’e kalarak finale yükseldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye’nin önemli kurum ve kuruluşlarının destekleriyle bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2021 Roket Yarışması’nın finalistleri belli oldu. Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Yunus Emre Duran, Mehmet Ali Demir, Yusuf Güdücü, Mert Tosun, Burak Kırbaşoğlu ve Enes Çetin, İpsala Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü danışmanlığında kurdukları Simurg Roket Takımı, TEKNOFEST 2021’de Orta İrtifa (3000 metre) kategorisinde finale kalma başarısı gösterdi.

TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması kapsamında tasarladıkları roket ile Ön Tasarım Raporu (ÖTR), Kritik Tasarım Raporu (KTR) ve Atış Hazırlık Raporu (AHR) olmak üzere 3 farklı rapor değerlendirme süreçlerinin tamamını başarıyla geçen Simurg Roket Takımı, ilk kez katıldıkları yarışmada finale yükselerek atış yapma hakkı elde etti.

Toplamda 544 takımın yarıştığı TEKNOFEST 2021’de adını finale yazdıran Simurg Roket Takımı, 1-13 Eylül tarihleri arasında Tuz Gölü’nde yapılacak olan finallerde diğer finalistlerle birlikte atış yapacak. Takımlar yarışmada, tasarım roketlerini belirlenen menzile ulaştırmak, ilk ayrılmada rokette yer alan faydalı yükü hedefe bırakmak, roketin motorunu paraşüt yardımıyla güvenli şekilde yere indirmek ve roketin tüm donanımlarını GPS desteği ile düştükleri yerde bulmak için yarışacaklar. Dereceye giren takımlar ise 21-26 Eylül’de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek olan TEKNOFEST’te duyurulacak.

Simurg Roket Takımı, yapılacak final atışları öncesinde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile bir araya gelerek destekleri için teşekkürlerini iletti. Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda gerçekleşen ziyarette öğrenciler, ilk kez katıldıkları yarışmaya ilişkin hazırlık aşaması, tasarladıkları roketin teknik ve donanım özellikleri ile tasarımın ürün haline getirilmesi sürecini ve yaşadıklarını Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile paylaştı.

Pandemi süreci dâhil olmak üzere yaklaşık bir yıldır ekip olarak hiçbir şekilde durmadan bu proje üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Simurg Roket Takımı Lideri Yunus Emre Duran “Ekibimizle gece gündüz demeden bu proje üzerinde çalışıyoruz. Salgın sürecinde faaliyetlerimize hiç ara vermedik, çalışmaya devam ettik. TEKNOFEST Roket Yarışması’nda derece elde ederek Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde ülkemizin emin adımlarla ilerlediği bilim ve teknoloji yolculuğuna katkıda bulunmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü, TEKNOFEST’te derece elde etmek için yarışacaklarını söyleyerek, başarıda emeği geçenlere teşekkür etti. Başarıları çoğaltmak, yaygınlaştırmak ve kalıcı kılmak gerektiğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü, “Öğrencilerimiz ilk defa katıldıkları ve daha önce herhangi bir tecrübelerinin olmadığı bir konuda iyi bir noktaya geldiler. Bunda gayret, emek ve çabalarının önemli bir rol oynadığını düşünüyorum”dedi.

Öğrencilerin başarılarıyla gurur duyduklarını ifade eden ve tebriklerini ileten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu “Elde edilen başarıda ekip ruhunun, bilgi ve tecrübe paylaşımının büyük bir rolü var. Süreç içerisinde ekibin genişlemesi ve sahip olunan deneyimin aktarılması yeni başarı hikâyelerini de beraberinde getirecek. Büyük bir özveri ve gayretle çalışmanın sonucunda ortaya çıkan güzel bir başarı” dedi.

Trakya Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Simurg Roket Takımını elde ettiği başarıdan dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bundan sonra da başarılı gençlere gereken her türlü desteği vereceklerini ve her türlü imkânı seferber etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.