DOLAR 32,5235 0.22%
EURO 34,8671 0.38%
ALTIN 2.487,381,03
BIST 9.538,830,09%
BITCOIN 1981448-4,25%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Roman Eylem Planı değerlendirme toplantısı yapıldı

Roman Eylem Planı değerlendirme toplantısı yapıldı

ABONE OL
9 Kasım 2022 12:01
Roman Eylem Planı değerlendirme toplantısı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen toplantıda, Roman STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda ilk olarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş tarafından yapılan sunumda; Okulumda Besleniyorum Projesi, LGS hazırlık, destekleme yetiştirme kursları, eğitime devam eden öğrencilere yapılan destekler, Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) okullarının tanıtılması, sosyal yardımlardan faydalanan ailelerle ilgili yapılan saha incelemeleri ve çalışmaları, ulusal hane ziyaretleri, sosyal yardım ödemeleri konuları görüşüldü. Saha incelemelerinde elde edilen verilerden yola çıkılarak yapılan çalışmalar ve akabinde geliştirilecek projeler değerlendirildi.

Toplantıda bir değerlendirmede bulunan Vali H. Kürşat Kırbıyık, “Ulusal hane ziyaretleri bizim için, her açıdan çok büyük bir fırsat. Bir eve ziyaretimizde, yalnızca sosyal yardım ile ilgili durumuna bakmayacağız. Bu ziyaretler sağlık ihtiyaçlarını da ortaya çıkaracaktır. Hanede yaşayan engelli bir vatandaşımız var ise ve örneğin ulaşım hizmeti ile ilgili bir ihtiyacı varsa o da giderilebilir. Başka bir sorun da olabilir. Hane ziyaretlerinde her açıdan bakmak, tespitlerde bulunmak lazım. Bu ziyaretler bize bunu görme fırsatı sunacaktır. Eğitim ile ilgili önemli gelişmeler olduğunu görüyoruz ancak çocuklarımızın özellikle sportif faaliyetlere katılımını arttırmaya yönelik çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor. Bu konuda; sportif faaliyetlere katılım için çocukların ulaşım sorunlarını da gidermiş olacağız. Sosyal yardım alanında tüm kurumlarımız kaynaklarını seferber etmiş durumda. Eksikleri, yanlışları görerek düzelterek hep birlikte gayret içerisinde ilerleyeceğiz. Katılımınız ve gayretleriniz için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı katılımcıların fikir, öneri, tespit ve sıkıntılarını ifade etmesi ve yapılabilecek çalışmaların genel bir değerlendirildiği toplantı sonucunda önümüzde süreçte düzenlenecek sosyal etkinlikler vasıtasıyla sahada daha sık bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.