DOLAR 32,3386 0.17%
EURO 35,1876 -0.01%
ALTIN 2.244,610,06
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2112394-4,42%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Romanların, “Radikalleşmesinin Önlenmesi Projesi’ne” tepki

Romanların, “Radikalleşmesinin Önlenmesi Projesi’ne” tepki

ABONE OL
8 Ekim 2020 17:04
Romanların, “Radikalleşmesinin Önlenmesi Projesi’ne” tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Avrupa Sosyal Fonu aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından eş finansman sağlanan İyi Yönetişim Operasyonel Programınca finanse edilen “Toplumda saldırgan davranışların, yolsuzluğun ve radikalleşmenin önlenmesi için İçişleri Bakanlığı çalışanlarının uzmanlık kapasitesinin artırılması” projesinin toplam değeri 3 427 259,08 leva.

Uygulama süresi dört yıl olan proje, bu yıl Aralık ayında sona erecek.

Örgüt, dört AB Komisyonu üyesine mektup göndererek projenin nasıl uygulandığını, hangi faaliyetlerin gerçekleştirildiğini, kimin ne kadar para aldığının tam olarak denetlenmesini istedi.

Demokratik ve Hukuk Devleti İçin Vatandaşlar Örgütü Koordinatörü Orhan Tahir, Bulgaristan Ulusal Radyosu’na (BNR) verdiği röportajda, “Bizi endişelendiren şey, projenin Roman toplumunu hedef alması. Bu proje, Roman topluluğunun bir bütün olarak radikalleştiğini, yani tehlikeli olduğunu ve bu nedenle İçişleri Bakanlığının 16 bölge müdürlüğünde çalışanların eğitilmesi gerektiğini telkin etmekte ve bu, AB fonlarından gelen parayla yapılıyor” diye kaydetti.

Belçika’nın Antwerp kentinde yaşayan Orhan Tahir, Nottingham Üniversitesinde Siyaset ve Modern Tarih Bölümünü, bundan önce ise Sofya Üniversitesinde Hukuk Bölümünü bitirdi.

Tahir, projeyi skandal olarak nitelendirerek, Avrupa Sosyal Fonu yönetmeliklerine göre proje fon kaynaklarının, ayrımcılığa, sosyal dışlanmaya ve ayrımcılığa katkıda bulunan eylemlerde kullanılamayacağını sözlerine ekledi.

Tahir, bu durumda projenin, İyi Yönetişim Operasyonel Programı kapsamında ülkemize Avrupa Sosyal Fonundan sağlanan hibe fon kaynaklarından daha fazla miktarla finanse edildiği ve Brüksel’in bu kaynakların hangi faaliyetlere tahsis edildiğinden haberdar olmadığını söyledi.

Tahir, “Radikalleşme tek bir etnik grupla ilgili sorun ve fenomen olamaz” dedi.

Belçika ve göçmen toplulukları örnek veren Tahir, orada böyle bir proje uygulanırsa İçişleri Bakanının istifasına yol açacağını vurguladı.

İçişleri Bakanlığı, 18 Eylül’de projenin kapanış konferansını gerçekleştirdi. O zaman İçişleri Bakan Yardımcısı Milko Bender, 51 ay süren proje kapsamında 480 polis memurunun “Roman topluluğuna odaklanarak radikalleşme belirtilerinin erken tanınması” konulu 20 eğitim seminerine katıldıklarını açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.