DOLAR 32,3309 0.24%
EURO 35,0955 -0.12%
ALTIN 2.296,450,85
BIST 8.987,152,05%
BITCOIN 22835531,24%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saadet esnafı dinliyor

Saadet esnafı dinliyor

ABONE OL
12 Mart 2020 10:07
Saadet esnafı dinliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Merkez İlçe Teşkilatı, ziyaret programları çerçevesinde esnafları ziyaret ediyor.

Ziyaretlerle ilgili bir açıklama yapan Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya, yapılan ziyaretleri şöyle değerlendirdi, “ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir süreçte esnafımızın durumunu daha yakından görmek ve bilgi almak maksadıyla bir süredir kendilerini birebir ziyaret ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde de 1. Murat ve Fatih Mahalleleri ile Kıyık caddemizdeki esnafımızı ziyaret ettik” açıklamasını yaptı.

Esnafın ortak şikâyetlerinin en önemlisinin mahalle ve sokak aralarına kadar yayılan zincir dükkânlar olduğunun altını çizen Şaban Kaya şunları kaydetti, “bu zincir dükkânlar yurtdışından ithal ettikleri ucuz ve kalitesiz ürünleri mevsime ve özel günlere göre tüketiciye sunuyor. Gıda çeşitlerinden ayakkabısına, tekstilinden elektrik eşyalarına her türlü hırdavat ve plastik malzemelere kadar her şey satıyorlar. Bu haksız rekabetten mağdur olmayan esnaf kalmamış. Esnaf, yetkililerden bu konuda tedbir almalarını bekliyor. Zira böyle devam ederse yerli esnaf kalmayacağı ifade ediliyor.”

Esnaflarımızın toplumun bel kemiği olduğuna vurgu yapan Şaban Kaya, “yerel esnaf yok olursa toplum çöker. Esnafımızı yaşatmak zorundayız. Yerel esnafımız genel olarak yerel üretimlerin en önemli satış noktalarıdır. İşsizliğin giderek anormal boyutlara ulaşmasında bu kötü gidişatın da rolü var. Devletimizin, yönetimin görevi toplumda adaleti sağlayarak haksız rekabeti önlemektir” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.