DOLAR 32,4782 0%
EURO 34,7296 0.01%
ALTIN 2.473,250,46
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 1984371-4,43%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saadet Partisi Divan Toplantısını yaptı

Saadet Partisi Divan Toplantısını yaptı

ABONE OL
7 Ağustos 2021 11:38
Saadet Partisi Divan Toplantısını yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Aylık İl Divan Toplantısını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Av. Sinan Tekin, orman yangınları, dış politika, mülteciler ve ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi Edirne İl Teşkilatı aylık il divan toplantısı, önceki gün akşam gerçekleştirildi.

İl ve İlçe Yönetimlerinin yoğun katılımlarıyla açık hava ortamında yapılan toplantının açış konuşmasını yapan İl Başkanı Av. Sinan Tekin, ülkemizde son zamanlarda birbiri ardına yaşanan afetlere değindi.

Konuşmasında yaşanan orman yangınlarına değinen Tekin, “Son birkaç haftadır sel felaketleri ve büyük orman yangınları nedeniyle ülkemiz maalesef zor günler yaşıyor. Zaten pandeminin getirdiği ekonomik sorunlar ile baş etmek zorunda kalan halkımız, bir de büyük felaketlerle mücadele ediyor” dedi.

Uygulanan yanlış politikalar neticesinde ülkemizde her 8 kişiden biri şüpheli konuma geldiğine vurgu yapan Av. Sinan Tekin, “Adalet Bakanlığı Adli Sicil Müdürlüğü Raporunda,  2013 yılında 9 Milyon Şüpheli, 2020 yılında ise 13 Milyon Şüpheli olduğu belirtiliyor. Yani ülkemizde 8 kişiden biri hakkında savcılık tarafından yürütülen bir soruşturma dosyası var. Ülkemiz adeta açık cezaevine dönüşmüş durumda” açıklamasını yaptı.

Dış politikada da çok yanlışlar yapıldığını belirten Tekin, ABD’nin Dedeağaç’ta kurduğu askeri üssün milli güvenliğimiz açısından açıkça bir tehdit olduğunu belirterek, “Bir de buna ilave olarak Suriye’de PYD’nin binlerce Amerikan silahı ile teçhiz edilmiş olduğunu düşünürsek, milli güvenliğimiz ne kadar büyük bir tehdit altında olduğu gözükmektedir. Hal böyle iken Dış İşleri Bakanlığının etkisiz ve cılız duruşu düşündürücüdür” dedi.

“Mülteciler konusunda insani ve vicdani sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz” diyen Tekin, “Çözümün siyasi olduğu gayet açıktır. Türkiye adeta Avrupa’nın huzuru bozulmasın diye kolluk görevi icra eden bir ülke haline getirilmiştir. Türkiye siyasi ağırlığını ortaya koyarak Bölge Ülkeleri, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler ile birlikte çözüm noktasında ortak bir zemin kurmalıdır” dedi.

Milli Gelirin 13 bin dolardan 7 bin 700 dolara düştüğünü belirten Tekin, “Borcumuz    4 trilyon liraya dayandı. Bir taraftan hızla borçlanırken neden aynı hızla fakirleşiyoruz?” sorusunu yöneltti.

Açlık sınırının 3 bin 500 lirayı aştığını, yoksulluk sınırının ise 12 bin lira seviyesinde olduğunu söyleyen Tekin, “Bu rakamlar ülkemizin acı gerçeğidir. Milletimiz yoksulluğa mahkûm edilmemelidir” uyarısını yaptı.

Toplantıya katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş ise “Bizim derdimiz bu memlekette adil bir düzen kurulsun. İnsanlar insanca yaşama imkânına kavuşsun” şeklinde konuşan Mustafa İriş, “bir şey yasal olabilir ama helal ve bereketli olmaz! Biz, hem yasal hem helal ve bereketli olsun istiyoruz. Bugünkü yönetim şekli ile bunun gerçekleşmesi mümkün değildir” vurgusunu yaptı.

İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Kaya da Gençlik Teşkilatı’nın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Toplantı, yeni üyelere rozet takılmasının ardından son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.