DOLAR 32,3773 0.16%
EURO 35,0386 -0.1%
ALTIN 2.323,830,20
BIST 9.113,740,37%
BITCOIN 2271658-0,23%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saadet Partisi STK’larla bir araya geldi

Saadet Partisi STK’larla bir araya geldi

ABONE OL
12 Aralık 2022 14:28
Saadet Partisi STK’larla bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı Edirne Merkezde bulunan sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Yoğun bir katılımın olduğu programda konuşan İl Başkanı Av. Sinan Tekin, “Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı olarak toplumsal hayatımızın önemli bir parçası olan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmekten duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isterim. Bugün burada ekonomi ve iş hayatıyla ilgili STK’larımız bulunuyor, önümüzde aylarda düzenleyeceğimiz programlarla faaliyet konularına göre diğer STK’larımızla da bir araya gelmeyi planlıyoruz” dedi.

2023 yılının Türkiye’nin “değişim ve dönüşüm yılı” olacağına vurgu yapan Tekin, “Omuzlarımızda büyük bir sorumluluk var. Bu sorumluluğun farkındayız. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da daha büyük bir gayret ve özveriyle hareket edeceğiz. 50 yılı aşkın bir süreç yaşadı. Milli Görüş hareketi geçmişte ihtilallerle karşılaştı, siyasi partiler kapatıldı. Bu hareketi başlatan Erbakan Hocamız, birçok kere siyasetten mahrum kılındı ama her seferinde yeniden başladı ve düştüğü yerden ayağa kalkıp koşmaya devam etti. Biz, ondan aldığımız ilhamla; Milli Görüş davasını başarıya ulaştıracağımıza inanıyorum. Tüm teşkilatlarımızla aynı şevk, aynı heyecanla çalışacağız.  Hem memleketimizi hem tarihi, kültürel, sosyal bağlarımız olan İslam ülkelerini, hem de bölgemizi ve tüm dünyayı bugün içine sürüklendiği problemlerden kurtaracağız. Bu anlayışa, politikalara ve tecrübeye Saadet Partimiz sahiptir” dedi.

Programda konuşma yapan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Edirne İl Sorumlusu Mustafa İriş, “İnsanlarımız haklarını alamadıklarını düşünmektedirler. Gücün, kuvvetin hatta menfaatin hak sebebi olduğu kanıksanmaya başlanmıştır. Güç ve menfaat hak sebebi olamaz. Yaptıklarınızı yasalara sığdırabilirsiniz. Ama vicdanlara sığmıyorsa doğru yolda değilsiniz.  Çünkü ‘her yasal olan helal değildir ve olamaz’. Netice olarak; Kadim değerlerimizle bağlantısı kopan yaşam hatlarımızın kötüye, kötülüğe verilmelerini önlemenin yollarını bulmalıyız. İnsanlık için, mağdur ve mazlumlar için yapabilecek çok şeylerin olduğunun farkına varmalıyız. Faziletin almaktan çok vermede olduğunu idrak etmenin şuuruna ermeliyiz. Evet, kirlenen dünyamızın arınması aydınlara ama en fazlada iktidarlara, yönetimlere düşmektedir. Bütün olumsuzluklar, dengesizlikler adalet duygusunu sarsar. Hâlbuki Adalet mülkün temelidir. Temel sarsılırsa mülk yani devlet sarsılır. Bu hasarın tamiri en başta iktidarın boynunun borcudur. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”

Programa Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Oda Başkanları ve yöneticileri katıldı.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.