DOLAR 32,5576 0.04%
EURO 35,0207 0.44%
ALTIN 2.422,770,01
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095478-4,02%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Saadet Partisi tarımda yol haritasını açıkladı

Saadet Partisi tarımda yol haritasını açıkladı

ABONE OL
2 Temmuz 2021 15:14
Saadet Partisi tarımda yol haritasını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Genel Merkezi, tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sıkıntılarla ilgili önemli tespitlerde bulunarak, yapılması gereken adımları tek tek açıkladı.

Çiftçilerin ekonomik sorunu, ulaşım sorunu, sağlık sorunu ve eğitim sorunlarının bir an önce giderilmesi gerektiğini dile getiren Saadet Partisi Edirne il Teşkilatı Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Ziraat Yüksek Müh. Halil İbrahim İriş, tarımın bir milli güvenlik meselesi olduğunu belirtti. İriş, mevcut hatalı tarım politikalarının kökten değiştirilerek üretim ve üreticiyi merkeze alan tarım politikasının uygulanması gerektiğine vurgu yaptı.

Açıklamasında tarım sektöründe yaşanan sıkıntılara dikkat çeken İriş, tarımın bir milli güvenlik meselesi olduğunun altını çizerek, Türkiye’nin tarımda kendi kendine yetebilen bir ülkeyken yanlış politikalar yüzünden ithalatçı duruma düştüğünü kaydetti. Çiftçilerin sorunlarını 4 ana başlık altında topladıklarını dile getiren Halil İbrahim İriş, bu başlıkların;  “Eğitim sorunu, Sağlık sorunu, Ulaşım sorunu, Ekonomik sorunlar” olduğunu aktardı.

Saadet Partisi olarak tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunları çözeceklerine vurgu yapan Halil İbrahim İriş, Saadet Partisi’nin atacağı adımları madde madde açıkladı;

  1. Mevcut hatalı tarım politikalarını kökünden değiştirerek üretim ve üreticiyi merkeze alan tarım politikası uygulamaya konmalıdır.
  2. Para kazanamadığı için toprağa küsen ama özlemini çeken üreticilerimiz yeniden toprakla ve hayvanla buluşturulmalıdır.
  3. Mevcut sözde desteklemelerin şekli niteliği ve miktarı değiştirilmeli desteklemeler gerçek üreticilere ve yeter miktarda verilmelidir.
  4. Mutlak suretle planlı üretim modeline geçilmelidir.
  5. Meralar rant kapısı olmaktan çıkarılmalı gerçek üreticilerin kullanımına sunulmalıdır.
  6. Çiftçi gelirini artırmak için ürün fiyatlarının artırılması değil girdi fiyatlarının düşürülmesi için tedbirler alınmalıdır.
  7. Çiftçilerimize indirimli motorin verilmelidir.
  8. Gecesini gündüzüne katıp üretim yapan çiftçilerimize “alım garantisi” verilmeli para etmediği için çöpe dökülen ürünlerin önüne geçilmelidir.
  9. Arazi bölünmesinin önüne geçecek gerçek tedbirler alınmalı parçalılıktan dolayı ekilemeyen araziler üretime tekrar kazandırılmalıdır.
  10. Büyükşehirlerde beton yığınları arasına mahkûm edilen üreticilerimizin sadık yâri yine toprak olmalı, ekip biçtiği arazisi ile buluşturulmalıdır.
  11. Üreticilerimiz geçinemediği için göç etmekten kurtarılmalı böylelikle çiftçimiz köyünde kalarak ülkesini kalkındırmalıdır.
  12. Kırsal alanlarda ve köylerimize yeterli donanımda eğitim veren okullarımız inşa edilmeli, iyi sağlık hizmetini sunan sağlık ocakları faaliyete geçirilmelidir.
  13. Tarımsal girdilerdeki finans sorununu sıfır vergi ve sıfır faiz ile çözülmelidir. Çiftçilerimize finansal okuryazarlık eğitimi verilmelidir.
  14. Kültürümüzü öz benliğimizi koruyacak bunları yeni nesillere aktaracak sosyal alanlarımız kurulmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.