DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2074828-1,51%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saadet Partisi’nden ABD’ye “Hodri Meydan!”

Saadet Partisi’nden ABD’ye “Hodri Meydan!”

ABONE OL
23 Kasım 2021 22:01
Saadet Partisi’nden ABD’ye “Hodri Meydan!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 sözde Ermeni soykırım olayları ile ilgi açıklamasına Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin’den sert cevap; “Hodri meydan!”

Av. Sinan Tekin açıklamasında; “Bugün Türkiye’yi sözde “Ermeni soy kırımı” ile itham eden Amerika’yı bütün dünya Vietnam’da, Afganistan’da ve ırak’ta elini bulaştırdığı milyonlarca mazlumun kanından tanımaktadır. Kendi tarihini Kızılderililere yaptığı soykırımla başlatan Amerika, ülkemizi ve tarihimizi masumlara kastetmekle ve sözde soykırımlarla itham edecek en son ülkedir.

Bugün kim ne söylerse söylesin tarihe kulak verdiğimizde duyduğumuz; ülkemizin geçmişten bugüne kadar barışın, huzurun ve güvenin teminatı olduğudur. Bizim bayrağımız milletimize olduğu gibi aynı zamanda bütün mazlumlara ve masumlara da her zaman umut kaynağı olmuştur” şeklinde konuştu.

Av. Tekin devamla; “Bu topraklarda farklı ırklar ve inançlar bin yıl barış içinde yaşamış, kimsenin canına ve malına halel gelmemiştir. Bu gerçek ortada iken birinci dünya savaşının zorlukları altında almış olduğumuz tehcir kararını maniple ederek Türkiye’yi soykırımla anmak kimsenin hakkı değildir.  Bugün olduğu gibi yarın da yaptığı zulümlerle anılacak olanların iftiralarına tarih asla itibar etmeyecektir” açıklamasını yaptı.

Av. Tekin, “Eğer ABD’nin veya bir başkasının derdi hakikati aramaksa buyursun gelsin; arşivlerimiz açık ve ortada! Uluslararası bir komisyon kurulsun, tarihçiler burada belgeleri ile gerçeği ortaya çıkarsın” şeklinde konuşarak “Hodri meydan!” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.