DOLAR 32,4126 0.18%
EURO 35,0985 -0.11%
ALTIN 2.324,150,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23002172,02%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saadet Partisi’nden Herzog tepkisi

Saadet Partisi’nden Herzog tepkisi

ABONE OL
10 Mart 2022 10:06
Saadet Partisi’nden Herzog tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Türkiye’ye davet edilmesine tepki göstererek, “Katil Herzog’u ülkemizde görmek istemiyoruz” dedi.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, yaptığı açıklamada, İsrail’in Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un ülkemize davet edilişini şiddetle kınadıklarını belirterek, “Anormalliklerin normalleşme olarak takdim edilmesini reddediyoruz. Kudüs’e, Gazze’ye bombalar yağdıran, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı kirli postallarıyla çiğneyen, çoluk-çocuk, kadın, yaşlı demeden mazlumları katledenlerin ülkemizde yeri yoktur ve olmayacaktır!” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2013 yılında açıkladığı ve bir türlü gerçekleşmeyen Gazze ziyaretini beklerken; katillerin ülkemize davet edilmesine akıl erdiremediklerini belirten Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu soruları yöneltti; Bugün değişen nedir? Ne değişmiştir ki böyle bir davette bulunulmuştur? Ne oldu “one minute” çıkışınıza? Bu Herzog denilen adamın Netanyahu denilen katilden farkı nedir? Filistin’de Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm mü son buldu? Gazze’ye uygulanan abluka mı kalktı? Bu katiller, Filistinlilere uyguladığı soykırımdan vaz mı geçti; yoksa İsrail, bölgemizde kurguladığı tehlikeli planlarından vaz mı geçti?” dedi.

İktidara çağrıda bulunan ve sordukları soruları vicdanların sesine kulak vererek cevaplamalarını istediklerini belirten Tekin, “ Türkiye toprakları; işgal, sömürü ve tahakkümden kurtuluş topraklarıdır. Emperyalizme karşı kazandığımız Kurtuluş Savaşımız sonucunda bu topraklar bizlere vatan, tüm mazlum coğrafyalara ise umut ışığı olmuştur. Gazi Meclis diye nitelendirdiğimiz Meclis’imiz; gazilik unvanını işgaller karşısında kazandığı zaferle almıştır.  Bu aziz topraklar da bu milletin sinesi de hiçbir işgali ve işgalciyi kabul etmemektedir! İsrail normalleşmeden, ki normalleşmesi mümkün değildir; İsrail ile normalleşmek tarihi müktesabatımızı hiçe saymaktır. İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmeden, Yağmaladığı toprakların, canına kıydığı Filistinli masumların ve Mavi Marmara katliamının hesabını vermeden, Filistin topraklarında, Bağımsız Filistin devleti kurulmadan; İsrail ile ilişkiler hiçbir şart altında normalleşemez! Çok net ifade ediyoruz: Eğer İsrail ile ilişkileriniz normalleşiyorsa; bilin ki, Filistinle anormalleşiyordur. İsrail ile ilişkileriniz normalleşiyorsa, Gazze’de başına fosfor bombası atılan Müslümanlarla anormalleşiyordur. Bunun başka hiçbir izahı olamaz” dedi.

Tekin, davete en yüksek sesle itiraz ettiklerini ve ülkemize, aziz milletimizin Cumhurbaşkanı’na böyle bir adımı yakıştıramadıklarının altını çizerek ifade ettiğini belirterek, “Herzog’un ziyareti sonlandırılmalıdır. Saadet Partisi olarak, tüm bu süreçlerin takipçisi olduğumuzun, Müslüman kardeşlerimizin uğradığı her haksızlığın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşısında olacağımızın bilinmesini isteriz” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.