DOLAR 32,5262 -0.08%
EURO 34,8014 -0.2%
ALTIN 2.420,86-0,37
BIST 9.757,471,17%
BITCOIN 21600040,07%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Liseleri’nden ortak proje

Sağlık Liseleri’nden ortak proje

ABONE OL
20 Ekim 2022 10:23
Sağlık Liseleri’nden ortak proje
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bulgaristan’ın Ivan Vazov Burgas Sağlık Meslek Lisesi ortak projede buluştular.

Edirne ve Burgas Sağlık Meslek Lisesi’nin, Gelecekteki Başarıya Ulaşan Bilgi ve Yetenekler (Knowledge and Skılls Of Future Success) adlı bir yıllık proje çalışmaları için Türk ve Bulgar taraflar Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde buluştu. Proje etkinlikler kapsamında konuk okul heyeti öğrencilerin derslerine girdi.

OSMAN’LA ANATOMİ DERSİ İŞLENDİ

‘Osman’ adını verdikleri iskelet üzerinde anatomi dersini keyifli ve eğlenceli hale getirip işleyen Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Sezen Şafak, projeye yönelik şu bilgileri verdi;

“Bulgaristan Burgas Ivan Vazov Sağlık Meslek Lisesi ile Okulumuz Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında 2022 yılında bir yıl süreli olarak ERASMUS KA122 VET Projesi imzalanmıştır. Proje kapsamında ilk faaliyetleri olarak 09/10/2022 – 15/10/2022 tarihleri arasında okulumuza ziyarete geldi. Okul müdürü, müdür yardımcısı ve bir öğretmenden oluşan ekiple Mart ayında uygulama yapılacak olan alanlar ziyaret edildi. Okulumuzda bulundukları süre içinde Meslek Esasları, Anatomi, Genel Beslenme ve İlkyardım derslerinde ders öğretmenine eşlik ederek gözlem yaptılar. Proje kapsamında uygulama yapılacak olan Balkan Judo Kulübünü, Babe Güzellik Merkezini ziyaret ettiler.  Ayrıca öğrencilerimizin 12. sınıfta staj yaptıkları Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde staj öğrencilerimizi gözlemlediler. Projenin amacı okulların ortak alanları olan dersleri ziyaretleri ve alanları hakkında bilgi sahibi olmasıdır. Diğer amacı da farklı olan sağlık alanlarının açılması için resmi kurumlara ayrıntılı bir rapor hazırlamaktır. Farklı alanların açılması içinde bilgi aktarmaktır” dedi.

Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen tanışma toplantısında Okul Müdürü Ahmet Yakışır, Okul Müdür Yardımcısı Elif Cebeci, Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Sezen Şafak, konuk komşu okulun Müdürü Viktor Grigorov, Okul Müdür Yardımcısı Galina Valkova,  Tarih Öğretmeni Petko Ivanov ile Edirne Valiliği Promer Birimi Proje Uzmanı Bahtışen Mutlu ev sahibi okulun öğretmenleri ile bir araya geldi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.