DOLAR 32,3719 0.16%
EURO 34,9716 -0.32%
ALTIN 2.324,300,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22750060,54%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Müzesi’ne Yılın Müzesi ödülü

Sağlık Müzesi’ne Yılın Müzesi ödülü

ABONE OL
6 Temmuz 2021 11:55
Sağlık Müzesi’ne Yılın Müzesi ödülü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Üniversite Müzeleri Birliği Platformu tarafından 2014 yılından bu yana her yıl, platform üyelerinin oylarıyla belirlenen ve düzenli olarak dağıtılan “Yılın Müzeleri Ödülleri”ne bu yıl Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi layık görüldü.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Heritage İstanbul Fuarı’nda gerçekleştirilen “Sıra Dışı Müzeler” panelinin ardından, Uluslararası Üniversite Müzeler Birliği Platformu Başkanı Prof. Dr. Fethiye Erbay ve Prof. Dr. Mutlu Erbay tarafından, “Yılın Müzeleri Ödülleri” sahiplerine verildi. Uluslararası Üniversite Müzeleri Birliği Platformu tarafından ödüle layık görülen Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi’nin ödülü, Prof. Dr. Fethiye Erbay tarafından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na takdim edildi.

Rektör Erhan Tabakoğlu, ödülü almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Trakya Üniversitesi olarak toplumların belleği niteliğindeki müzelere çok önem veriyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışmaların değer görüp takdir edilmesi ve ödüllendirilmesi bizleri çok mutlu ediyor. Müzemiz bildiğiniz gibi pekçok ulusal ve uluslararası ödüle sahip. Bu ödüllere böylesine prestijli yeni bir ödülü daha eklemiş olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’de müzecilik deyince akla gelen ilk isim olan değerli hocalarım Prof. Dr. Fethi Erbay ve Prof. Dr. Mutlu Erbay’dan bu ödülü almak ayrı bir önem taşıyor. Kendilerine şahsım ve üniversitem adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Uluslararası Üniversite Müzeleri Birliği Platformu’nun 2021 ödülleri Trakya Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Erhan Tabakoğlu’na, Baksı Müzesi ve Kültür Sanat Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’a, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdür Yardımcısı Salih Sercan Kanoğlu’na, TBMM Müzesi Müdürü Fatma Hicret Un’a ve MASK Architect Kurucusu Öznur Pınar Çer’e takdim edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.