DOLAR 32,3271 0.21%
EURO 35,1283 -0.12%
ALTIN 2.306,601,29
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22911263,63%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlıkçılar ‘kırmızı kart’ gösterdi!

Sağlıkçılar ‘kırmızı kart’ gösterdi!

ABONE OL
29 Nisan 2023 12:54
Sağlıkçılar ‘kırmızı kart’ gösterdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genel Sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Özcan Arslan, sağlık emekçilerinin yıllardır kronik haline gelmiş sorunlarının, adayların hiçbirinin gündemine gelmediğini belirterek, “Sağlık emekçileri de seçmendir ve oy kullanacaktır. Seçim sürecince görmezden gelinen sağlık çalışanları, seçim günü geldiğinde kimlere kırmızı kart göstereceğini elbette bilmektedir” dedi.

Genel Sağlık İş Sendikası Edirne Şubesi’ne bağlı sağlık çalışanları 1.Murat Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması düzenlendi.

Burada konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Özcan Arslan, sağlıkçıların yıllardır kronik haline gelmiş sorunları olduğuna dikkat çekerek, sahadaki milletvekili adaylarına beklentilerini seçimden önce karşılamaları gerektiğini, sandığa ona göre gidecekleri konusunda göndermede bulundu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Genel Sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Özcan Arslan, sağlıkçıların gece nöbet tutan sabahında da yorgun eve giden ve yine yorgun yorgun tekrardan çocuklarıyla beraber yaşamak zorunda kalan, geçim sıkıntısı çeken insanlar olduğunu belirterek, “Gece nöbet tutup da ayrı fazla bir para almayan nöbet ücreti saati 38 TL’den çalışan insanlarız. Bayramları nöbet tutan insanlarız. Arkadaşlar sağlıkçı dediğiniz zaman hastaneye saat 8’de hastaneye gelip 5’te giden insanlar değiliz. Bizler aslında düşünüyoruz memur muyuz inanın kafamız karışıyor. Neden, biz sekizde gelip 5’te çıkmıyoruz ki. Biz gece gündüzü birbirine katıp çalışıyoruz buraya gelip. Ya işimiz bitti deyip saat beşte çıkamıyoruz. Bizler ilk başta bunları anlatmak istiyoruz. Nöbeti bayramda tuttuk diyelim, eğer nöbetçi ise parasını alamıyoruz. Nasıl olmaz ya? Gündüz de çalışmak gerekirse günümüzdeki arkadaşları idari izin sayalım, diğer çalışanlar kendisi sevabına çalışsın. Bizler böyle bir meslek grubuyuz. Bizler Covid’te en ön safta duran insanlarız. Covid boyunca alkışlanan insanlarız. Depremde gönüllü giden insanlarız altını çiziyorum. Kendimde dahil olmak üzere. Yani kimse bize mecburiyetten gideceksiniz demeyen insanlarız. Biz sağlık çalışanlarımız ellerimize vicdanına koyaraktan hareket etmek istiyorum. Burada birisi bayılsa şu kadar sağlık çalışanı bu adamın bulaşıcı hastalığı mı var? Bu insanlardan bize bir şey geçer mi, ilk başta durun maskeyi alalım, üstümüzü değişelim demeyen insanlarız. 2 saat sonra bayılan hastadan ya bu arkadaşım bulaşıcı hastalığı varmış dediklerine ne oluyor? Ben hastayı hastalığı kapıp çocuğuna taşıyorum. Eşime taşıyorum. Biz böyle bir meslek grubuyuz. Biz memur muyuz bilmiyoruz diyoruz. Gerçekten artık bıçak kemiğe dayandı” dedi.

“SAYIN VALİMİZE SESLENİYORUZ, YERELDE YAŞANAN SORUNLAR VAR”

Vali Kürşat Kırbıyık’a seslenerek sağlık çalışanlarının beslenmelerinin en kadar sağlıklı olduğunun kontrol edilmesini isteyen Arslan “Biz yerelde sıkıntı yaşıyoruz. Yerelde yaşadığımız sıkıntılar var. Yerelde yaşadığımız Edirne Sultan 1.Murat’ta yaşadığımız bir sorun var mesela. Beni size dile getireyim. Her gittiğimizde bir sorunlu, biz suçlu olmak istemiyoruz. Sultan 1.Murat Hastanesi’nde sırayla verilen kahvaltıya bunu inanın yiyip yiyip de bitiremiyorum. Bir yumurta yani ayın belirli günlerde dağıtılan kahvaltımız. Küçük kapalı kutularda ki bunlar da çöpe gidiyor. Kamu zararı bence. Biz sayın Valimize sesleniyoruz, çalışan memnuniyetine bakın, bunları çöpe mi gidiyor? Sağlıklı mı besleniyor?  Sağlık sektöründe çalışıp da sağlık çalışanları gece kahvaltıda verilen kahvaltıyı gösteriyoruz. Önce sağlık en önce sağlık sektöründe çalışanları o zaman düşünün diyoruz. Yerelde yaşadığımız bu sorunlar, ikincisi yemeklerin memnuniyeti, her gittiğimizde personel yok. Ya ben hastanın yanına gittiğinde ya ben bugün bakamayacağım hemşire yok diyemiyorum. Mazeret hep uyduramıyorum. O kadar personel bir şekilde alınıp o zaman bu sorunların çözülmesini istiyoruz. Mesela personel otoparkı, arkadaşlarımız diyor ki, işe gelirken aracı bırakmaya yer bulamıyoruz. Bu sorunları çözelim istiyoruz. Konuşarak anlaşarak en büyük sıkıntılardan biri promosyon puan. Sağlık çalışanı bir arkadaşım, ‘ben promosyon puanımı hala alamadım, çocuğuma ayakkabı alacaktım, bin liralık ayakkabı bin 400 lira oldu. Ziraat bankasına gidiyorum. Bizlik değil İl Sağlık Müdürlüğü’ne gidiyorlar. Edirne il Sağlık Müdürlüğü’ne gidiyor, ‘bizlik değil bankalık. O zaman kim çözecek? Yani bunlar bir an önce çözelim istiyoruz. Fazla mesai ücretleri. Biz Mart ayına fazla mesaisini hala almadık. Bir ay geçmiş yiğidin hakkı teri soğumadan verilir. Biz kötü bir şey söylemiyoruz ki halkımızı da kendimizi onu anlatıyoruz. Ben Mart’ta çalıştığım fazla mesaiyi Nisan ayının sonu gelmiş kasada para yok ya da para gelmedi. Tamam da ben tam Martta çalıştım, parayı değerlendiriyor musun? Parayı yatırmıyorsun. Hani bunun sebebini merak ediyoruz? Nisan ayının sonu Nisan ayında çalıştığımı istemiyorum. Yanlış anlamayın. Mart ayında çalıştığım fazla mesaiyi parayı diyoruz ki ya ayın başında yatırın” dedi.

“SAĞLIK EMEKÇİSİ DE OY KULLANACAKTIR, KİME KIRMIZI KART GÖSTERECEĞİNİ BİLMEKTEDİR”

Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesini istediklerini ancak bunun seçim sonrası değil seçim öncesi olması gerektiğini söyleyerek, sağlıkçılarında oy kullanacağını hatırlatan Arslan, “Tekrardan sizlere bahsetmek mümkün. Sevdiğimiz sağlık sektöründeki çalışan arkadaşlarımız sorunları saymakla bitmek bilmiyor, çığ gibi büyüyor. Seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde alanlarda müjde üstüne müjde, söz üstüne söz verilmektedir. Ancak sağlık emekçilerinin yıllardır kronik haline gelmiş sorunları, adayların hiçbirinin gündemine gelmemektedir. Bu adaylara yani gündeme dahi almayan adaylar, sağlık emekçilerini görmeyenlere bizim arkadaşlar ne diyor ne gösteriyor bilmiyorum. Sağlık emekçileri de seçmendir ve oy kullanacaktır. Seçim sürecince görmezden olan sağlık çalışanları, seçim günü geldiğinde kimlere kırmızı kart göstereceğini elbette bilmektedir. Küçük sağlık emekçisi maaşı yoksulluk sınırı üzerine çıkartılmalıdır. Genel Sağlık İş olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sağlık emekçisinin sesi olmaya devam edeceğiz. Bizler susmuyoruz, bizler korkmuyoruz, bizler vazgeçmiyoruz. Bizler hakkımızı alana kadar alanlardayız. Hakkımızı alana kadar alanlardayız. Bugün adaylardan seçim sonrası için beklentimizi gerçekleştirecek söz istemiyoruz. Biz şu an seçimden bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz. Eğer sonradan gerçekleştirilecek ise seçime ona göre gideceğiz diyoruz. Seçim sonrası verilecek sözlerin takipçisi de olacağız. Sonuna kadar alanlarda olacağız. Yaşasın örgütlü mücadelemiz. Yaşasın Genel Sağlık İş yaşasın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.