DOLAR 32,5403 -0.04%
EURO 34,8101 -0.2%
ALTIN 2.432,870,13
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2100661-2,94%
Edirne
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlıkçılara ‘siyah kurdele’ çağrısı

Sağlıkçılara ‘siyah kurdele’ çağrısı

ABONE OL
26 Ocak 2022 11:47
Sağlıkçılara ‘siyah kurdele’ çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Çalışanları Sendikası Edirne İl Temsilciliği, sağlıkta şiddetin caydırıcı hale gelene kadar sağlık çalışanlarını siyah kurdele takarak çalışmaya davet etti.

Sağlık Çalışanları Sendikası Edirne İl Temsilciliği, Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi önünde düzenlediği basın açıklamasında artarak devam eden sağlıktaki şiddete dikkat çekti.

 “VAHŞİ, VİCDANSİZ SALDIRILARIN HABERİNİ ALMAKTAYIZ”

Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların bitmek bilmediğini belirten Sağlık Çalışanları Sendikası Edirne Temsilciliği Başkan Yardımcısı Gökhan Çakır, “Henüz bir meslektaşımıza uygulanan şiddetin travmasını atlatamamışken bir başka meslektaşımıza öncekini aratacak derecede vahşi vicdansız saldırıların haberini almaktayız. Son günlerde kamuoyuna yansıyan dinleyenleri dehşete düşüren olaylar yaşandı. İstanbul Çam ve Sakura Hastanesi acil servisinde, görevi başında darp edilen hemşire arkadaşımız kendini değil henüz doğmamış bebeğini düşünerek “Ben hamileyim vurmayın.” dediği halde şiddetin dozunu arttıran zorbalar Hemşire arkadaşımızı tekmeleyerek darp etti. Yine bir başka olay Denizli Pamukkale Üniversitesi çocuk servisinde çalışan iki doktor arkadaşımıza, elini kolunu sallayarak servise kadar giren bir seyyar satıcı tarafından odaya kilitlenip rehin alındı ve darp edildi. Ve bir başkası daha Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli hemşire arkadaşımız tartıştığı hasta yakınını şikayet etmek için polis merkezine başvurdu. Dönüşte şikayetçi olduğu kişilerce yolu kesilerek darp edildi. Son olarak İstanbul Kartal’da bir aile sağlığı merkezinde görevli hemşire arkadaşımız Ömür Erez, 20 suç kaydı olan bir cani tarafından görevi başındayken katledildi” dedi

“SİYAH KURDELE TAKARA ÇALIŞMAYA DAVET EDİYORUZ”

Yapılan saldırılan yapanların yanına kar kaldığını ve Sağlıkta Şiddet Yasası’nın caydırıcı hale gelene kadar sağlıkçıların siyah kurdele takarak çalışmaya davet eden Çakır, “Öfkemiz acımız kadar büyük. Dikkatinizi bir noktaya da çekmek istiyoruz. Bu cani kişi bir sağlık merkezine silahla nasıl girebilmekte ve çalışan birini zorlanmadan nasıl katledebilmektedir? Bu acı olaydan ders çıkarılması ve sıkı tedbirlerin alınması elzemdir. Güvenlik personeli olmayan kamu kurumlarına acilen güvenlik personeli verilmeli hastaneler başta olmak üzere tüm sağlık kurumlarının girişine Xray cihazları konulmalıdır. Sağlık çalışanları işyerine gelirken hakaret, darp, hatta ölüm korkusu yaşamamalıdır. Huzurlu ve güvenli ortamlarda mesleğini ifa etmek tüm sağlık çalışanlarının en doğal hakkıdır. Bizler bu bahsi geçen sözel ve fiziksel şiddet olaylarını kamuoyuna duyururken bile hicap duyarken, bu zorbalığı yapanlar utanıp sıkılmadan toplum içinde gezmektedirler. Çünkü sağlıkta şiddeti engelleme adına yapılan yasalar caydırıcı olmaktan uzaktır. Yapılan tüm bu zorbalıklar yapanların yanına kar kalmaktadır. Artık bıçak kemiğe dayanmış, sağlık çalışanlarının sabrı taşmıştır. Bu çirkin olayların son bulması adına Sağlıkta etkin ve yenilenmiş şiddet yasası için İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığını göreve çağırıyoruz.  “Yaşam veren eller yaşamından olmasın.” diyor, Sağlıkta Şiddet Yasası etkin ve caydırıcı bir hale getirilene kadar; tüm sağlık çalışanlarını belli bir gün sınırlaması olmadan siyah kurdele takarak çalışmaya davet ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.