DOLAR 32,3669 0.11%
EURO 35,0274 -0.17%
ALTIN 2.322,430,16
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22954022,85%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sahiller doldu, tedbirler unutuldu

Sahiller doldu, tedbirler unutuldu

ABONE OL
26 Temmuz 2021 11:45
Sahiller doldu, tedbirler unutuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Saros Körfezi kıyısındaki sahil beldeleri, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde adeta tatilcilerin akınına uğradı. Sahillerde adeta burun buruna tatil yapan vatandaşların, koronavirüs tedbirlerine uymamaları dikkat çekti.

Kendi kendini temizleyen dünyanın 3 körfezi arasında yer alan Saros Körfezi’nde bayram yoğunluğu yaşandı. 9 günlük bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar Saros Körfezi’nin sahil şeridindeki plajları doldurdu. Çevre illerden gelen tatilcilerle birlikte sahil beldelerinde yoğunluk yaşandı.

İĞNE ATSAN YERE DÜŞMEZ

Kurban Bayramı’nda hava sıcaklıklarının 38 derecelere kadar çıkması ile Edirne şehir merkezi adeta kavrulurken, Saros Körfezi kıyısındaki tatil beldeleri ise güney sahillerini aratmadı.

Özellikle Saros Körfezi’ndeki Altınkum, Sultaniçe, Gülçavuş, Yayla ve Erikli gibi sahil şeridindeki plajlar adeta dolup taştı. Sahillerde adım atmaya yer bulmak imkansızlaşırken, serinlemek için denize akın eden vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu. Tatilciler gün boyunca ya deniz de serilendi ya da şemsiyelerin altına sığınıp, kitap gazete okuyarak zamanını geçirdi. Kimi tatilciler de birkaç aile birleşip tekne kiralayarak deniz turu yaptı.

ÇADIR VE ARAÇLARDA SABAHLADILAR

Saros Körfezi’nde kıyısındaki sahil beldelerinde otel, pansiyon ve kiralık evlerde yer bulamayan veya fiyatları pahalı bulan tatilcilerin bazıları ise plaja kurdukları çadırlarda, şezlongların üzerinde veya araçlarında yatarak sabahlarken, marketlerde de uzun kuyruklar oluşturdu.

Öte yandan Kurban Bayramı tatili sonrası trafiğe takılmamak için erken dönmeyi tercih eden tatilciler ise, Enez-Keşan arasındaki karayolunda ve Keşan ışıklı kavşaklarında yoğunluğa neden oldu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.