DOLAR 32,4927 -0.16%
EURO 34,9316 0.2%
ALTIN 2.439,850,70
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2063966-2,22%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sahillerin kiralanmasına itiraz

Sahillerin kiralanmasına itiraz

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:35
Sahillerin kiralanmasına itiraz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri, Edirne Çevre Koruma Vakfı tarafından Keşan ve Enez sahillerinde bulunan 14 ayrı kıyı kesiminin 3 yıllık süreyle kiraya verilmesine tepki göstererek, ihalenin iptal için ihale komisyonu başkanlığına itiraz dilekçesi verdiler.

Edirne Çevre Koruma Vakfı’nın, Keşan ve Enez sahillerinde bulunan 14 parselden oluşan 127 bin 464,32 metrekarelik alanın 3 yıllığına kiraya verilmesine ilişkin ihalesi dün Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İhale öncesi Trakya Platformu Sözcüsü Avukat Bülent Kaçar ve beraberindeki Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri ihale komisyonu başkanlığına itiraz dilekçesi verdiler.

“HUKUKA AYKIRI”    

Verilen itiraz dilekçelerini ardından metni okuyan Trakya Platformu Sözcüsü Av. Bülent Kaçar, Edirne Çevre Koruma Vakfı Ticari İşletmesi Müdürlüğü tarafından yapılacak açık ihalelerin tümünün iptal edilmesi gerektiğini belirterek, “Çünkü 14 ayrı kiralama için yapılan ilanlarda ihale ile kiralanacak DHTA alanlarının Vaziyet Planları bulunmamaktadır. İhale dosyası, ihale dökümanları ve ihale ilanı mevzuata, usul ve hukuka açıkça aykırıdır” dedi.

İhale işlemlerinin İhale Mevzuatına da Tabiat Varlıkları Ve Doğal SİT Alanları İle Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik’teki 8, 9, 17, 18, 19, 20. maddelerine de açıkça aykırı olduğunu belirten Kaçar, “Yönetmeliğin 8.Maddesine göre ” İhale konusu işlerin her türlü özelliğini gösteren şartname ve varsa ekleri Ek-6’da belirtilen forma uygun olarak İdarece hazırlanır.” Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerin krokisi, koordinatları gösterilmesi zorunludur.

“KUMSALLARIN TİCARİ FAALİYETE AÇMAK KAMU YARARINA AYKIRIDIR”

Yönetmeliğin 20.maddesine göre 17 nci ve 18 inci maddelere uygun olmayan ilanlar geçersizdir. Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, Doğal SİT alanları mevzuatı SİT Alanlarının korunmasını zorunlu kılmaktadır. Kiralama vakfın kuruluş amacı olan Çevre Koruma amacına da açıkça aykırıdır. Halk olarak serbestçe kullandığımız kıyılarımızın, kumsallarımızın ticari faaliyete açmak kamu yararına aykırıdır. Anayasanın 43. maddesine göre sahil şeritlerinden yararlanma da öncelikle kamu yararı gözetilmelidir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.