DOLAR 32,4106 0.23%
EURO 35,6808 0.55%
ALTIN 2.325,120,27
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22991562,70%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şahin, ekibini tanıttı

Şahin, ekibini tanıttı

ABONE OL
28 Aralık 2021 11:06
Şahin, ekibini tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

16 Ocak’ta gerçekleşecek olan Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulu için mevcut Başkan Ali Şahin düzenlediği basın toplantısı ile yönetim ve denetim kurulu üyelerini tanıttı. İlkesinin kimsenin özel hayatını eleştirmek olmadığı dile getiren Şahin, diğer iki adayla beraber kora kor iyi bir seçim olacağını söyledi. Borçları kapatmak için federasyon başkanı ile görüştüklerini ve borç sorununu çözdüklerini kaydeden Ali Şahin, bu süreçte manevi anlamda da esnafları barıştırarak sorunlarını çözdüklerini aktardı.

“KİMSENİN ÖZEL HAYATINI ELEŞTİRMEM”

Söz verdiği gibi yönetimi son anda değil baştan seçtiğini ve diğer adaylarla yarışırken kimsenin özel hayatına ve kendisine sataşma ilkesinin olmadığını kaydeden mevcut Başkan Ali Şahin “Biliyorsunuz bundan 1 hafta önce 16 Ocak’ta yapılacak genel kurulda yönetim kurulu başkanlığına adaylığımı açıkladım. Benimle beraber iki arkadaşım daha yarışacaklar, onlara da başarılar diliyorum. 3 aday yarışacağız büyük ihtimal. Sizlere 12 kişiden oluşan yönetim ve denetim kurulumu tanıtmak istedim. Ben tekrar adayım, Turgay Sayan, Hakan Köroğlu, Özden Serbest, Ali Can Özcan, Mustafa Kulaksız, Turgay Kaplan Başkanvekili, Egemen Fidancı Yönetim kurulumuza her gruptan arkadaşları aldık. Başkaları gibi en son gün, ‘gel beraberiz’ deyip son dakikada ‘seni alamıyorum’ demeyiz. Söz verdiğimiz şeyin arkasındayız. Bu arkadaşlarımla beraber önümüzdeki dönem için adayız. İnşallah bu üyelerin vereceği bir karar. Hayırlısı neyse o olsun. Diğer iki arkadaşıma da başarılar diliyorum. Benim ilkem şu; hiç kimseye sataşmam. Kimsenin özel hayatıyla, iş yeriyle, yaptığı işlerle ilgili bir eleştirim de yok” dedi.

“FEDERASYON GENEL BAŞKANIMIZLA BORCU HALLETTİK”

122 bin liralık bir borç olduğunu bunu genel başkanla çözdüklerini, kurs hocalarını işten çıkarmak yerine tasarruf ederek paralarını ödediklerini anlatan Şahin, “Biz odayı 3 buçuk yıl önce aldık. Erdal arkadaşımla yarıştık, çok az bir farkla aldık seçimi. Aday olmak herkesin en doğal hakkı. Odada sıkıntılar vardı. Kursun borçları vardı, personellerle ilgili sıkıntılar vardı. Biz geldik, bu işleri yoluna koyduk. Kursu toparladık, kursun şu anda kendi işleyişi devam ediyor. Yıllardan beri federasyona borçları vardı. Federasyon genel başkanımıza gittik. 122 bin lira borcumuz vardı. 50 bin lira sen para gönder bende sana 72 bin lira hibe olarak destek olarak göndereyim bu borcu sıfırlayalım dedi. Sağ olsun bende elini öptüm teşekkür ettim. Oraya da borcumuzu ödedik ve borcumuz kalmadı. İnşallah seçilirsek, aklımızda bir sürü proje var. Pandemi dönemi yaşadığımız için 5-6 ay kursumuz kapalı kaldı. Oradaki hocaları da çıkaramazsın. Bir sürü şeyden tasarruf edip paralarını ödedik. Taksiciler ve minibüsçülerin birbirlerine bakış açıları biraz farklıydı, sanki rakip gibiydiler. Biz bunu anlattık, biz rakip değiliz, aynı yerdeyiz. Bütün giderlerimiz, sorunlarımız ortak. O nedenle bu ayrımın olmaması gerek sahip çıkmamız gerek dedik. Yarın taksici, minibüsçü arkadaşımız da burada oturabilir. Bunu ötekileştirmeden, burada oturan başkan kim olursa olsun, herkese adaletli, eşit davranıyorsa sıkıntı yok. Ekibi de bu nedenle tüm sektörlerden insanlardan oluşturdum” dedi.

“KORA KOR BİR SEÇİM OLACAK”

Esnafları barıştırdıklarını ve oluşan sorunları çözdüklerini dile getiren Şahin, “Diğer iki adayda kurumlarının başkanı. İyi bir seçim olacak, kora kor bir seçim olacak. Burada üyeler karar verecek. Birçok şeyi ilk dönemde yaptık. Esnafı barıştırdık, taksicilerle ilgili 1-2 sorun vardı; en önemli sorun olan taksimetre ayarını yıllarca Uzunköprü’ye gidip yaptırıyorlar. Biz bunu Edirne’ye aldıracağız dedik. Buraya getirdik. Duraklarla ilgili sayın Belediye Başkanımızın zaten bir projesi var. Hem muhtarların hem de taksi duraklarının binalarını değiştireceğini söylemişti. Hatta 6 durak yeri değişti. İnşallah en kısa zamanda her taksi durağına yeni kabinleri koyup, daha iyi şartlarda çalışmalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.