DOLAR 32,3787 0.18%
EURO 35,0555 -0.16%
ALTIN 2.324,980,25
BIST 9.099,460,21%
BITCOIN 2272623-0,59%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sakatata ardı ardına zam

Sakatata ardı ardına zam

ABONE OL
17 Mart 2022 10:48
Sakatata ardı ardına zam
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ardı ardına yapılan zamlar sonrası Edirne’de sakatat esnafı da sıkıntılı günler yaşıyor. Yıllardır sakatat sektöründe hizmet veren Güngör Yanıklar, sakatata her gün gelen zamlardan sonra ne yapacaklarını şaşırdıklarını, esnafında vatandaşında işinin zor olduğunu söyledi.

Henüz daha yeni zamlı mal alamadıklarını söyleyen esnaf Güngör Yanıklar, “Ne kadar zam geldiğini bilmiyoruz. Bunun durmaya niyeti de yok. Sakatat satılıyor ama kıymeti yok. Vatandaşa da günah, sıkıntı burada. Her gün zam yapılıyor, her hafta zam yapılıyor. Kasap canlı hayvana biraz zam yapsın hemen sakatata zam olarak yansır. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

“SAKATATA HER GÜN ZAM GELİYOR, NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ”

Yapılan zamların ardı ardına geldiğini ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyleyen Yıllardır sakatat sektöründe hizmet veren Güngör Yanıklar “İşler iyiye gitmiyor. Akşam saat 8’de firma bir liste gönderiyor. Gece yarısı saat 01.00’da bir daha liste gönderiliyor. Firmamız toplantı yaptı zam kararı aldı diyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Henüz mal alamadık. Ne kadar zam geldiğini bilmiyoruz. Bunun durmaya niyeti de yok. Sakatat satılıyor ama kıymeti yok. Vatandaşa da günah, sıkıntı burada. Şu anda kafa eti kıymasını 60 liraya satıyoruz. Vatandaş 20 liralık, 10 liralık kıyma alıyor. Bildiğiniz gibi değil. Şu anda ciğeri tutmaya çalışıyoruz. Tezgah doğranmışını 100 liradan satıyorduk. Toptanda 75’e satıyorduk. Şimdi neyle alacağımız belli değil. Borsada basküle biraz zam gelse hemen sakatatçı yakalanır ve sakatata zam yapılır, her gün zam yapılıyor, her hafta zam yapılıyor. Kasap canlı hayvana biraz zam yapsın hemen sakatat zam olarak yansır. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.  Ciğere zam yapıldı 55 lira oldu. Bu zamlarla 55 lira ciğerciyi kurtarmaz. Çalışan maliyeti ve gelen zamlarla tava ciğerin fiyatı kurtarmaz. Zamların nerede duracağı da belli değil. Bir günde iki zam yapılır hale geldi. Ciğerciler bu zamlara dayanamaz” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.