DOLAR 32,3409 0.18%
EURO 35,1412 -0.13%
ALTIN 2.240,57-0,12
BIST 8.696,81-0,24%
BITCOIN 2088032-5,26%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Salgın, kiralık daireleri boş bıraktı

Salgın, kiralık daireleri boş bıraktı

ABONE OL
18 Nisan 2021 13:49
Salgın, kiralık daireleri boş bıraktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Ganev, bu değer kaybı oranının farklı şehirler için farklı olduğunu, ancak kira fiyatlarını hesaplamak için bir metodoloji olmadığını ve durumu değerlendirmenin zor olduğunu belirtti.
Uzman, “Bu eğilimin birkaç nedeni var. Birincisi, çoğunlukla Airbnb veya Booking gibi platformlar aracılığıyla turistler tarafından kiralanan kısa süreli kiralık dairelerin doluluk oranı büyük ölçüde azalmakta. Üniversitelerin çevresindeki daireler de boş kaldı, çünkü üniversiteliler de Sofya, Varna, Plovdiv (Filibe) ve Burgaz gibi şehirlerde emlak pazarının önemli bir parçası” dedi.
Ganev, “Evden çalışma fırsatı, başta Sofya olmak üzere büyük şehirlerde çalışan bilişim sektöründen birçok uzmanı memleketlerine geri getirdi. İnsanlar ekolojik ortam şartlarının daha iyi olduğu küçük yerleşim yerlerinde daha sakin bir ortamda çalışmayı tercih ediyor. Emlak pazarı üzerindeki baskı, daha fazla teklif gelmesi ve müşteri kaybedilmesiyle birlikte artıyor ve kira fiyatları düşüyor” diye ekledi.

Uzman, “Büyük alışveriş merkezleri ve ticaret merkezlerinde yer alan kiralık iş yerlerinin kiralık fiyatlarında kısa ve uzun vadeli olası indirim yapılması görüşüldüğüne dair göstergeler var” diye belirtti. Ganev, işletmelerin kapatılmasının ve perakende satış alanlarının serbest bırakılmasının da bu segmentteki kiralar üzerinde baskı oluşturduğunu sözlerine ekledi. Ganev, kira fiyatlarının genellikle bir ticari sır olduğunu ve perakende satış alanı sahipleri tarafından nadiren kamuoyu önünde konuyla ilgili yorum yapıldığını kaydetti.

Uzman, büyük alışveriş caddelerinde çok fazla boş alan olduğunu belirtti.

Konut fiyatları ile ilgili olarak Ganev, fiyatları hesaplamak için bir metodoloji olmadığı için belirli bölgelerdeki şehirlerde gözlenen eğilimlerin açık bir şekilde yorumlanmasının mümkün olmadığını söyledi. Uzman, Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün (NSI) verilerinin gerçeği yansıttığını ve dördüncü çeyrekte Sofya’da konut fiyatlarında yıllık bazda yüzde 8,6 artış olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.