DOLAR 32,3731 0.14%
EURO 34,9795 -0.29%
ALTIN 2.323,760,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22804791,40%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Salgında müstakil evlere talep arttı

Salgında müstakil evlere talep arttı

ABONE OL
2 Mart 2021 11:39
Salgında müstakil evlere talep arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2. Başkanı Namık Babacan, pandemi sebebiyle müstakil evlere yoğun talep olduğunu belirterek, merkezde oturanlarında köylere dönmeye başladığını söyledi.

Koronavirüs salgınından dolayı sokağa çıkma kısıtlaması ve karantina sürecinde vatandaşların apartman dairelerine değil müstakil, bağ-bahçe ve köy evlerine yöneldi.

“PANDEMİ İLE ARSA, BAĞ BAHÇE, TARLA TALEPLERİ ARTIŞ GÖSTERDİ”

İnsanların salgın nedeniyle doğaya yönelmek istediği için satılık arazilere taleplerin yoğunlaştığını aktaran Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2. Başkanı Namık Babacan, “Şu anda bu pandemiden dolayı bağ bahçe türleri çok revaçta. Bu zamanda ne olursa olsun ne altın ne dolar ne Euro. Gayrimenkul, gayrimenkuldür. Bugün bir liradır yarın 1 buçuk liradır, öbür gün 2 liradır. Bunun sınırı yoktur. Her zaman söylerim gayrimenkule yatırım yapsınlar. Bugün arsa olur, tarla olur, bağ bahçe olur. Edirne’nin önü çok açık. Mesela son zamanlarda dış illerden özellikle İstanbul’dan çok alışveriş oluşuyor. Bu pandemiden dolayı insanlar çok sıkışık kaldı. Kaldığından dolayı bu sefer doğaya yönelmek istediler. Hatta Edirne’nin kendi içinde olan kişiler, hatta köylerden yer alıyorlar. Köy evleri alıyorlar. Küçük bahçe türü, 1 dönüm, 2 dönüm, 5 dönüm gibi bir iki kişi birleşip alabiliyorlar. Alabiliyorlar ama hisseli olmadığı için bunlarında satış problemi oluşuyor. 1 kişi 1 dönüm gibi yeri alabiliyor. Ama 10 dönüm gibi bir yeri tek parça almakta biraz daha problem oluşuyor” dedi.

“EDİRNE DİĞER İLLERE GÖRE TOPRAK VASFINDA UCUZ, YATIRIM YAPAN KAZANIR”

Edirne’ye yatırım yapan herkesin kazandığını ve kazanacağını dile getiren Babacan “Edirne diğer illere göre toprak vasfında ucuz kalıyor. Mesela bir İstanbul, Kırklareli’ne göre mukayese edemezsin. Buralarda daha yüksek fiyatlar. Bizim burada tarım arazisi 5, 10 bin lira civarında gidiyor. 15 bin liraya kadar çeltik yerlerde oluşuyor. Fakat bunu bu paralara başka yerlerde bulamıyorsun. En köhne yerlerde 3. Sınıf tarım arazisi olan yerler 8 bin 10 bin lira. Edirne’de şu an en güzel tarım arazisi olan 1. Sınıf yerler 8 bin lira ile 10 bin lira civarında. Edirne’ye yatırım yapan her zaman kazanır. Onun için ben vatandaşımı isterim Edirne’ye yatırım yapsın” dedi.

“EDİRNE MERKEZDEN KÖYE DÖNÜŞLER BAŞLADI”

Vatandaşların doğayla baş başa kalmak için köye dönüşlerin arttığının da altını çizen Babacan, “Pandemi çok kişiye bunu gösterdi. Herkes aşağı yukarı kendine bağ bahçe yeri alıp, kendi için ekip dikmek, temiz oksijen almak istiyor. Daha önceden bizim çocukluğumuzdan beri köy evleri vardı devam ediyor. Edirne’nin köyünden olup, ama merkezde oturanlar tarafından tekrar köye dönüş başladı. Neden? Şehir merkezinde teneffüs edemiyor oksijeni. Sıkıntı çok” dedi.

“SAYIN VALİMİZİN PANDEMİDE DE DİĞER ZAMANDA DA VERDİĞİ MÜCADELE BÜYÜK”

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in pandemi sürecinde vaka sayısının kontrol için uğraşlar verdiğini söyleyen Babacan, “Bizim ilimizde pandemide çok büyük etki yok. Burası en az vaka sayısı olan illerden. Bunun içinde halkımıza ve pandemide uğraşlar veren Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Duyarsız kalmıyor. Benim muhtarlık görev yaptığım dönemde de bizzat kendisiyle görüştüğüm için biliyorum, halk için yaratılmış bir insanın Edirne’ye gelmesi benim için gurur verici. Edirne’nin her yerini dolaşıyor. Halkın içine iniyor. Sadece bu pandemiden değil, her şeyi dört dörtlük yapıyor” dedi.

“YENİ YERLEŞİM BÖLGESİ’NDE KONUT FİYATI DÜŞMÜYOR, YER EVLERİNE TALEP ARTIYOR”

Konut fiyatlarının pandemide daha da arttığını, bu sebeple yer evlerine ilginin daha çok olduğunu kaydeden Babacan, “Bundan sonra vatandaşlarımız yatırım gayrimenkule yapsın. Buralar ucuz. Yeni yerleşim bölgesinde fiyatlar yüksek, bir daire 600 bin liradan aşağı değil. Konut fazlası diyoruz ama fiyat aşağı düşmüyor. Yer evlerini çok arayan kişi var bulamıyorlar. Alım güçleri olan kişiler hemen bulduğunda alıyor. Bizde bu satışları gerçekleştiriyoruz. Şu an bahçeli olan yer evlerine rağbet gerçekten arttı” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.