DOLAR 32,3427 0.17%
EURO 35,2113 0.05%
ALTIN 2.246,210,14
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2127090-3,07%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Sanayi Sitemizin özlemini çektiği yolları yapıyoruz”

“Sanayi Sitemizin özlemini çektiği yolları yapıyoruz”

ABONE OL
10 Ağustos 2022 16:33
“Sanayi Sitemizin özlemini çektiği yolları yapıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saat 11.00 sıralarında başlayan basın toplantısına; Keşan Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Hakan Gürel, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünal, Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Teknik Personeli Ali Caner Serbes de katıldı.

“SANAYİ SİTEMİZİN YILLARDIR ÖZLEMİNİ ÇEKTİĞİ YOLLARI YAPIYORUZ”

Keşan Küçük Sanayi Sitesi’nin Trakya’nın en önemli ticari merkezlerinden biri olduğunu belirten Mustafa Helvacıoğlu, “3 kilometre yol ve kaldırımlarını yapmak üzere kolları sıvadık. Hakan başkanımızla istişarelerimiz doğrultusunda; kaldırımların yapısı, ana yolların asfaltlanması, alt yapının gözden geçirilmesi noktasında ciddi bir çalışma durumuna geldik. Çalışmalarımız başladı. Esnafımızdan verdiğimiz rahatsızlık nedeniyle özür dileriz. 3 kilometre uzunluğundaki ana caddeleri asfaltlayıp, kaldırımları yeniliyor, hurda araçlarımıza çözüm üretiyor, parklamayı güncelliyoruz. Ciddi bir planlama yaptık. Kaldırım genişlikleri, yolların durumunu en ince detayına kadar hesapladık. Sanayi sitemizin yıllardır özlemini çektiği yolları yapıyoruz.” dedi.

“SANAYİMİZİN UZUN BİR SÜRE YOL SORUNU OLMAYACAK”

Dönemlerinde sanayiye gereken önemi verdiklerini ifade eden Helvacıoğlu, şunlar söyledi: “Geldiğimiz ilk yılda katılım yolumuzu yaptık. 40 yıllık sanayi sitemizin ana yoldan girişi yoktu. Etrafındaki yeşil alanları yaşanabilir hale getirdik. Yeme-içme alanları oluşturduk. Sanayimizin üzerinden geçen Muhtar Ali Çevikel Caddemizi komple yaptık. Sanayi arsamızın içerisinde bulunan Eren Bülbül Parkı’nı yaptık. Şimdi sıra iç yollarda. Sanayi yönetimimizin kış gelmeden yolların yapılması endişesini ortadan kaldırdık.  Allaha şükür sanayi sitemizin yollarını yapacağız. Ulaşım kolaylığı olacak. Şehrimizden, komşu il-ilçelerden, Saros Körfezi’nden ve komşu ülkelerden gelen misafirlerimize de ulaşım rahatlığı sunuyoruz. Sanayimizin uzun bir süre yol sorunu olmayacak. Görevim süresince en fazla hizmeti sanayi sitemize verdik. Hakan Başkan da meclis üyemiz ve el ele vererek, ticaret yapısının gelişmesi için çabamızı ortaya koyuyoruz. Çalışmalarımız Keşan’a hayırlı olsun. Allah kazasız belasız bitirmeyi nasip etsin. Keşan gelişecekse el ele vermeliyiz. Esnafımız da halkımız da siyasilerimiz de bize destek olacak. Birlik beraberliğimiz daim olsun.”

“BAŞKANIMIZ SAĞ OLSUN SANAYİMİZDEN DESTEĞİNİ ESİRGEMEDİ”

Daha sonra söz alan Hakan Gürel ise yollar ve kaldırımların yapılmasının yıllardır beklenen bir hizmet olduğunu dile getirerek, “Başkanımız sağ olsun sanayimizden desteğini esirgemedi. Yolların yapımı bugüne kısmetmiş. Allah razı olsun. Başkanımıza, Meclisimize, İmar Müdürlüğümüze ve Fen İşleri Müdürlüğümüze sanayi esnafımız adına teşekkür ederim. Çalışmalar sırasında biraz toz olacak. ancak çalışmaların bitmesiyle bir rahatlık olacak. Esnafımızı ve vatandaşımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Hurdaları da yavaş yavaş emniyetimiz ve zabıtamız ile kaldırıyoruz. Belediyemiz hurda noktası oluşturarak bu konuda da bize destek verdi.” şeklinde konuştu.

“EN İYİ ŞEKİLDE OLMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ali Caner Serbes ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kaldırımların kırılmasına başladık. Desenli beton imalatı yapacağız. Esnaf Caddesi, Vatan Caddesi ve Demokrasi Caddesi’nde yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda ki yolu asfaltlayacağız. Ağustos ayı sonuna kadar kaldırım imalatını tamamlamayı planlıyoruz. Eylül ayı içerisinde de asfaltımızı sereceğiz. Kaldırımlarda çöp cepleri bırakacağız, peyzaj alanları yaratacağız. Genel bir çalışma yapacağız. En iyi şekilde olması için elimizden geleni yapacağız.”

Konuşmaların ardından Helvacıoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.