DOLAR 32,3686 0.15%
EURO 34,9801 -0.3%
ALTIN 2.324,300,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22779251,15%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saraçlar Caddesi’ne Sağlıklaştırma

Saraçlar Caddesi’ne Sağlıklaştırma

ABONE OL
8 Haziran 2023 17:00
Saraçlar Caddesi’ne Sağlıklaştırma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin en önemli lokasyonlarından biri olan Saraçlar Caddesi ile ilgili Sağlıklaştırma Projesi toplantısı, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık Başkanlığında yapıldı.

Teknik ekipler tarafından hazırlanan ön projelerle ilgili bilgilerin değerlendirildiği toplantıda; planlanan sağlıklaştırma çalışması ile yepyeni bir çehreye kavuşacak olan Saraçlar Caddesiyle ilgili zemin peyzajından, dış cephe dizaynına, aydınlatmadan, ağaçlandırma peyzajına kadar birçok konu görüşüldü.

Toplantıya Vali Kırbıyık’ın yanı sıra Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, ilgili kurum müdürleri ve proje teknik ekibi katıldı.

Toplantı sonunda değerlendirme yapan Vali Kırbıyık, “Saraçlar caddesi ile ilgili sağlıklaştırma projesini bütüncül bir anlayışla değerlendiriyoruz. Hali hazırda stadın bulunduğu noktadan kaldırılması ve o kısmın yeşil alan yoğunluklu bir şehir parkına dönüştürülmesi, diğer taraftan Cuma pazarının bulunduğu yerin de yeni çehresine kavuşması ile birlikte Edirne Tunca Köprüsü’ne kadar harika bir alan kazanmış olacak. Saraçlar caddesi yukarıdan girdiğinizde aşağıya kadar size o tarihi dokuyu hissettirecek, o iklimi yaşatacak, bir yandan da canlılığı gösterecek. İnsanların gündelik hayatlarında keyif alacakları bir mekân oluşmuş olacak. Aşağıya inildiğinde büyük bir kent meydanı, öbür tarafta çok güzel bir açık AVM tarzında giyim ve konaklama tesisleri oluşacak. Projenin şehre çok büyük bir katma değer katacağını düşünüyorum. Bizim için önemli. Bu sebeple mümkün olan en yüksek nitelikli projeyi hazırlamamız lazım. Projeyi en ideal şekliyle hazırlamak bizim en önemli sorumluluğumuz. Gerekirse projeyi etaplandırabilir ve o şekilde ilerleriz. Ancak mutlaka, etap etap da düşünsek projenin Çilingirler caddesi ile ve diğer ilave edilecek kısımlarla bütüncüllük arz etmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.