DOLAR 32,6003 0.38%
EURO 34,8524 0.32%
ALTIN 2.494,990,44
BIST 9.473,14-0,54%
BITCOIN 21097075,68%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saraybosna’da Trakya Üniversitesi’nin tanıtımı yapıldı

Saraybosna’da Trakya Üniversitesi’nin tanıtımı yapıldı

ABONE OL
19 Nisan 2023 11:37
Saraybosna’da Trakya Üniversitesi’nin tanıtımı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Alperen Karapınar, Öğr. Gör. Özay Ak, Ali Erhan Konuk ve Murat Aygün’den oluşan Trakya Üniversitesi heyeti; Saraybosna Maarif Vakfı Lisesi, Dördüncü Lise Ilıca, Dobrinja Lisesi ve Ekonomi Lisesi’nde yaklaşık 200 öğrenciyle bir araya geldi. Ziyarette, aday öğrencilere, Trakya Üniversitesinin eğitim imkânları ve faaliyetleri ayrıntılı biçimde tanıtıldı.

Türkiye Maarif Vakfı Saraybosna Okulları’nda Öğrencilerle Bir Araya Gelindi

Saraybosna’daki Maarif Vakfı okullarını ziyaret ederek yönetici ve öğrencilerle buluşan Trakya Üniversitesi heyeti, Edirne ve Trakya Üniversitesi hakkında bilgi verdi.

Trakya Üniversitesinin tanıtıldığı ve öğrencilere sağlanan imkânlar hakkında bilgi verilen etkinlikte, Maarif Vakfı Okulları ile ortak gerçekleştirilebilecek faaliyetler ve iş birliği olanakları üzerine de görüşme gerçekleştirildi. Saraybosna Maarif Vakfı Okul Müdürü Sabri Kan’ın ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen tanıtım etkinliğinde, aday öğrencilere üniversitemiz, bölümler, sosyal imkânlar ve kontenjanlar hakkında bilgi verilerek, Trakya Üniversitesini tanıtan Boşnakça broşür ve materyaller dağıtıldı. Etkinlikte ayrıca, öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.

Tanıtım etkinliğinin ardından Türkiye Maarif Vakfı Bosna Hersek Ülke Temsilcisi Yakup Gül ile Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Trakya Üniversitesi ile Maarif Vakfı Okulları arasında yapılabilecek ortak çalışma ve iş birlikleri konusunda verimli bir görüşme yaptı. Görüşme hediye takdimi ile sona erdi.

Trakya Üniversitesi heyeti, okullarda gerçekleştirdiği tanıtım etkinliklerinin ardından Saraybosna’da çeşitli temaslarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin’e Ziyaret Gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli ve beraberindeki heyet, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Trakya Üniversitesi heyetine Milli Eğitim Bakanlığı Saraybosna Eğitim Müşaviri Dr. Faruk Berat Akçeşme de eşlik etti.

Görüşmede, Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun selam ve saygılarını ileterek, Saraybosna’da gerçekleştirdikleri tanıtım faaliyetleri ve temasları hakkında Büyükelçi Girgin’e bilgi verdi.

Bosna-Hersek genelindeki eğitim-öğretim faaliyetleri ve politikaları hakkında genel bir değerlendirmede bulunan Büyükelçi Girgin, Trakya Üniversitesinin çalışmalarından memnuniyet duyduklarını belirtti. Büyükelçi Girgin, Trakya Üniversitesinin Balkanlardaki faaliyetlerini yakından takip ettiklerini belirterek, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu nezdinde Trakya Üniversitesine teşekkür etti. Girgin ayrıca, Trakya Üniversitesi ile yakın ilişkiler içerisinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret, hediye takdimi ile son buldu.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mehmet Akif Yaman ile Bir Araya Gelindi

Trakya Üniversitesi heyeti, Bosna-Hersek temasları kapsamında Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti.

Ziyarette, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü’nün yurt dışında açılan ilk Merkez olması sebebiyle ayrı bir yeri olduğunu belirten Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, buradaki başarılı çalışmalar neticesinde Türkçe öğrenen, Türk kültürüne ilgi duyan öğrencilerin Trakya Üniversitesinde eğitim alabileceklerini söyledi.

Trakya Üniversitesi heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mehmet Akif Yaman, bir Balkan Üniversitesi olan Trakya Üniversitesinin Bosna Hersek’teki tanıtım faaliyetlerini önemli bulduklarını vurgulayarak, yapılacak faaliyetlere her zaman destek olacaklarını ifade etti.

Saraybosna Üniversitesi Şarkiyat Enstitüsü Ziyaret Edildi

Trakya Üniversitesi heyeti, Bosna-Hersek’te bir devlet üniversitesi olan Saraybosna Üniversitesinin Osmanlı tarihi ve dil, edebiyat alanında çalışmalarıyla öne çıkan Şarkiyat Enstitüsüne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Aladin Husić ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Amina Šiljak Jesenković ile gerçekleştirilen görüşmede, Trakya Üniversitesi ile yapılabilecek iş birliği ve ortak projeler görüşüldü. Ziyarette ayrıca, Türkiye’de sadece Trakya Üniversitesinde olan Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü hakkında bilgi verildi.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) Ziyaret Edildi

Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Rifat Gürgendereli, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, Balkanlar konusunda yapılabilecek ortak çalışmalar, projeler ve Balkan Üniversiteler Birliği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Gürgendereli, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun selamlarını ileterek, Bosna-Hersek’te gerçekleştirdikleri çalışmalar ve tanıtım faaliyetleri hakkında Rektör Yıldırım’a bilgi verdi.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Trakya Üniversitesini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, üniversiteler arası iş birliği ve diyaloğun önemli olduğunu söyledi.

Saraybosna’da temaslarını tamamlayan Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi heyeti, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi’nin ilk başkanı Aliya İzzetbegoviç’in mezarını ziyaret ederek Saraybosna’dan ayrıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.