DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20846892,33%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sarıcalili kadınlar üretime geçiyor

Sarıcalili kadınlar üretime geçiyor

ABONE OL
28 Mart 2022 10:44
Sarıcalili kadınlar üretime geçiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin İpsala İlçesi’ne bağlı Sarıcaali Köyü’nde Edirne Valiliğinin desteği ve Kaymakamlığın koordinesinde Sarıcali Kadın Kooperatifi Üretim Merkezi oluşturuldu.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, İlçeye bağlı Sarıcaali köyünde oluşturulan Sarıcali Kadın Kooperatifi Üretim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Köy Muhtarı Hamit Korkan tarafından karşılanan Kaymakam Güngör, köy kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Ardından yeni kurulan Kadın kooperatifin de incelemelerde bulundu.

Sarıcali Muhtarı ve kadın üreticilerle birlikte tadilatı biten üretim yeri ,makine ve ekipmanları Valilik destekleri ile alınan, Sarıcali Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifini gezen Kaymakam Güngör, yapılan çalışmalar ve alınan ekipmanlar hakkında bilgi aldı.

Muhtar Hamit Korkan ve Kooperatif Başkanı , Sarıcalili kadın üreticilere verdikleri desteklerden dolayı Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Kaymakam Ekrem Gürgör’e teşekkür etti.

Üretici konumuna geçecek kadınlara bir gelir kapısı olacak Sarıcaali Kadın Kooperatifi’nin üyelerine teşekkür eden Kaymakam Güngör, “Valiliğimizin himayelerinde Kaymakamlığımızın koordinasyonunda kadınların üretken bireyler olarak kendi ayakları üzerinde durabilmesi için  gerekli tüm desteklerin yapıldığının altını çizerek, Kadınların iş gücünün ekonomiye yansıtılması, ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlayacaktır. Kadınların hayatın her alanında aktif bireyler olarak yer almasını sağlayacak projeleri, çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Bu bağlamda kooperatifimizin yapacakları faaliyetlerde yanlarında olacağımızı belirtmek istiyorum. Kadın kooperatiflerine büyük desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Ekrem Canalp’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.