DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 34,9637 -0.34%
ALTIN 2.324,200,22
BIST 9.086,790,08%
BITCOIN 2259752-0,63%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sarma sigara satışına yasak!

Sarma sigara satışına yasak!

ABONE OL
6 Kasım 2021 18:00
Sarma sigara satışına yasak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, sigara kağıdına ve makarona tütün doldurup satmak 1 Temmuz itibariyle (bugün) yasaklandı. Buna göre; sarma sigara satışı yapanlara 3-6 yıl arasında hapis cezası verileceğini söyledi.

Bugün itibariyle tütün dükkanlarında satılan sarma sigara ve bandrolsüz ürünlerin yasaklanması sonrası Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, tütün alan vatandaşların yasal olan yerlerden alışveriş yapmasını temenni ederken, sarma sigaraya gelen yasağın tekel bayi esnafının satışlarına yükseklik kazandıracağını da ifade etti.

“YASAL İŞ YERLERİMİZDEN TEMİN EDİLMELİ”

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, “1 Temmuz’dan itibaren kaçak tütün diye tabir ettiğimiz sigaralar, her türlü makaronun içine doldurulmuş olup da satılan sigaralar yasak. Hapis cezası da getirildi. Bu konuda insanlarımızın kaçak ürüne yönelmemeli, kaçak üründen üretilen sigaraları kullanmamaları, hatta biz diyoruz ki kendi sağlıkları için tütün ürünleri içmemeleri. Fakat insanların kendi tercihi dolayısıyla tütün içiliyor. Biz şunu söylüyoruz, tütünü içecekseniz, bandrollü üründen elde edilen sigaraları için. En azından kontrollü. Tütün çok saf bir ürün esasında. Belli bir nem ortamında korunup kollanmaza, insan sağlığını iki kat etkilemekte. Kesinlikle yasal olan iş yerlerimizden bakkalımızdan, bayimizden sigarayı alıp içmelerini temenni ediyoruz. İnsan sağlığı çok önemli. Bu pandemi sürecinde de daha fazla dikkat etmesi lazım. Tütün ürünleri biliyorsunuz akciğerle ilgili olduğu için, o virüsünde ilk vücuda girdiğinde ciğerleri tahriş ettiğini duyduk biliyoruz en azından. Dolayısıyla 1 temmuzdan itibaren kaçak tütünden elde edilen sarma sigara satışları da yasak. Boş makaron olarak satılabilir, yasal olarak tabir ettiğimiz bandrollü ürünlerde bulunan tütün satılabilir. Bunların dışında bandrolsüz şekilde her türlü satım yasak kapsamında. İnsanlarımız bunu tercih etmemeli. Kendilerine dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz”dedi.

“BU YASAK SATIŞLARI OLUMLU ETKİ EDECEKTİR”

Temmuz başlamasıyla beraber tütüncülerde ki sarma sigara satışlarının yasaklanmasının tekel bayi esnafına edeceği etkiyi değerlendiren Başkan Yaşagör, “Esasında paket sigaraların satışlarında bir artış var. Dış ülkelerin gidiş gelişler yasaklandığı için kapıların giriş çıkışlarında belli bir sigara ve alkol ürünleri gelmekte. Bu pandemi döneminde kapıların kapanmasından dolayı hem alkol satışlarımızda hem tütün satışlarımızda yükselme oldu. Bu sarma sigaraya gelen yasakla beraber satışlarımızda yükselme olacaktır” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.